Anouk de Kleermaeker

Raymond Mens

Lang Leve Amerika
vr 13 sep ’24 20:00

Theatercollege over ongekend spannende Amerikaanse verkiezingen in 2024!

Raymond Mens gaat het theater in met ‘Lang Leve Amerika’, een theatercollege over de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Mens deelt zijn passie voor Amerika, bespreekt de actualiteit én beantwoordt vragen van het publiek. Hierbij is de Amerikakenner diezelfde man die kijkers op televisie zien: enthousiast, vrolijk en geestig, maar vooral vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt. 
De aankomende Amerikaanse verkiezingen worden ongekend spannend, niet alleen voor Amerika zelf maar ook voor ons hier in Europa. Uiteraard neemt Mens het publiek ook mee op reis door het Trump-tijdperk, zoals uitgewerkt in zijn boek ‘Lang Leve Trump’. Hij staat verder uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht.

www.raymondmens.nl

inclusief (pauze)drankje | geen korting

Raymond Mens

Trump-tijdperk

Uiteraard neemt de bekendste Amerikakenner van Nederland het publiek ook mee op reis door het Trump-tijdperk, zoals uitgewerkt in zijn boek ‘Lang Leve Trump’. De aankomende Amerikaanse verkiezingen worden ongekend spannend, niet alleen voor Amerika zelf maar ook voor ons hier in Europa. De mechanismen waar Amerika’s 45ste  president op inspeelt zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hijzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten, mocht hij de aanstaande verkiezingen winnen.

Mediaoorlog

Mens staat verder uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek ‘Nieuws Als Wapen’. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij het publiek een bizar kijkje achter de schermen en verklaart hij de opkomst van FOX News.

Beelden

Raymond Mens (1986) is Amerikakenner en politicoloog. Hij is onder andere bekend van populaire, bekende TV-programma’s als Vandaag Inside (SBS6) en Op1 (NPO1), waar hij spitsvondig over de laatste ontwikkelingen in de Verenigde Staten vertelt. Mens ziet zichzelf als een commentator die een voetbalwedstrijd analyseert: oog op de bal, liefde voor het gespeelde spel en objectief.

Het theatercollege van Raymond Mens is een leuke, interactieve, audiovisuele voorstelling met veel (TV)beelden van speeches, debatten, bijeenkomsten en bizarre gebeurtenissen uit de Amerikaanse politiek.