Kaartverkoop & bezoek

Lees meer over kaartverkoop, openingstijden, kortingen, annuleren en meer.

INFO KAARTVERKOOP

Openingstijden theaterkassa

Ma t/m vr van 11.00 tot 13.00 uur en een uur voor aanvang van voorstellingen/films.
0416-331751 | theaterkassa@deleest.nl
LET OP! De balie van de theaterkassa in het theater is op maandag gesloten.

Online, telefonisch of aan de balie kaarten kopen

Online
Betalen met iDEAL, creditcard, Podiumcadeaukaart of met je eventuele tegoed in je account. Na betaling ontvang je direct een e-mailbevestiging met de e-tickets als bijlage. Check je spambox en eventueel jouw opgegeven e-mailadres als je binnen enkele minuten geen bevestiging met tickets hebt ontvangen.

Aan de balie
Betalen met PIN-pas, creditcard, Podium Cadeaukaart of Nationale Bioscoopbon. De Leest is een cashloze organisatie: je kunt niet meer met contant geld betalen. 

Telefonisch
Betalen met iDEAL of met een machtiging. Voor deze laatst optie hebben we een door jou getekend machtigingsformulier nodig. Je kunt vervolgens kaarten kopen zonder gebruik te hoeven maken van iDEAL of creditcard. Het machtigingsformulier kun je hier downloaden >>. Graag het ingevulde formulier ondertekenen en terugsturen naar:
Theater De Leest
Antwoordnummer 10078
5140 VB Waalwijk
Een postzegel is niet nodig

E-tickets of gedrukte kaarten

E-tickets met qr-code(s) kun je zelf uitprinten of op jouw mobiele telefoon laten scannen bij de zaaldeur. Ticketkosten voor e-tickets zijn € 0,90 per theaterkaartje (tot een maximum van € 4,50 per bestelling) en € 0,50 per filmkaartje (tot een maximum van € 2,50 per bestelling).

Als je kiest voor gedrukte kaarten, sturen wij deze per post naar je toe. Hiervoor zijn de ticketkosten € 1,50 per kaartje (tot een maximum van € 7,50 per bestelling)

Ticketkosten

Per online of aan de balie gekocht theaterkaartje betaal je € 0,90 ticketkosten (tot een maximum van € 4,50 per bestelling). Per online of aan de balie gekocht filmkaartje betaal je € 0,50 (tot een maximum van € 2,50 per bestelling). Voor extra's (arrangementen, inleidingen, workshops) gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd in de laatste stap van het bestelproces.

Wil je kaarten ontvangen per post? Dan zijn de ticketkosten € 1,50, met een maximum van € 7,50 per bestelling.

De prijs van theaterkaarten is inclusief:
-pauzedrankje bij (bijna alle) voorstellingen in de Rabozaal (vanaf seizoen 2024-2025 ook in de Kleine zaal)
-bewaakte garderobe

Rolstoelplaatsen reserveren

Je kunt rolstoelplaatsen alleen telefonisch reserveren: 0416-331751 (openingstijden).
De rolstoelplaatsen in de Rabozaal bevinden zich op rij 9, die in de kleine zaal op rij 1.

Kortingsregelingen

Eventuele kortingsprijzen, zoals CJP-korting en korting voor Biebpashouders, staan vermeld bij de voorstellingen. Bij de kaartcontrole voorafgaand aan de voorstelling dien je jouw geldige kortingspas te kunnen tonen.

Als er meerdere kortingen gelden voor een voorstelling wordt door het systeem altijd automatisch de hoogste korting berekend. Korting op korting wordt nooit gegeven.

Vriendenkorting
Vrienden van De Leest krijgen op de meeste voorstellingen tussen de € 1,- en € 2,- korting. Deze korting wordt door het syteem automatisch toegekend bij het bestellen van kaarten via deze site. Je hoeft daarvoor geen kortingsprijs aan te klikken. Meer info over Vriendschap>>

Kortingen voor mensen met een smalle beurs
De gemeenten Waalwijk en Heusden bieden inwoners met een smalle beurs de mogelijkheid om met korting voorstellingen of films te bezoeken in Theater De Leest. Meer info>>

Podium Cadeaukaart & Nationale Bioscoopbon

Er zijn verschillende cadeaubonnen te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest, zoals de PODIUM Cadeaukaart (voor theater) en de Nationale Bisocoopbon (voor film). Meer info>>

Kaarten kwijt of retourneren

Kaarten kwijt?
Mocht je jouw kaarten zijn kwijt geraakt, dan kun je duplicaten vragen bij de theaterkassa.

Kaarten retourneren?
Als je onverwachts verhinderd bent, kun je jouw kaarten tot uiterlijk drie dagen voor de betreffende voorstelling - tegen betaling van € 2,25 administratiekosten per kaart - teruggeven. Je krijgt de waarde van de kaarten (minus de administratiekosten) automatisch op jouw Leest-account gestort. Deze kun je in het lopende of daarop volgende seizoen gebruiken bij het kopen van kaarten voor een andere voorstelling of film. Binnen drie dagen voor de betreffende voorstelling worden kaarten - ongeacht de reden - niet teruggenomen. 

Tegoed op jouw account online verzilveren

Een eventueel online tegoed op jouw account kun je online verzilveren bij de aankoop van kaarten voor een voorstelling of film. Bij het afrekenen krijg je de optie of je dit tegoed wilt gebruiken.

Voorstelling geannuleerd

Als een voorstelling niet door kan gaan, brengen we alle kaarthouders per mail of telefoon daarvan op de hoogte. Om deze service te kunnen bieden, noteren wij bij het reserveren en kopen van kaarten jouw adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

Wachtrij bij uitverkochte voorstellingen

Is de voorstelling van jouw keuze uitverkocht, dan kun je op de wachtrij worden geplaatst. Zodra er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met je op. Je kunt jezelf op de wachtrij plaatsen door bij de voorstelling te klikken op 'wachtlijst' of door te bellen met de theaterkassa: 0416-331751 (openingstijden).

Verwerking van jouw gegevens

Wij verzamelen gegevens over je wanneer je een account aanmaakt, onze site gebruikt, of bij onze theaterkassa of website kaarten koopt. Wij maken gebruik van deze en andere gegevens om jou en onze andere klanten een betere dienstverlening, marketing en ondersteuning te bieden (onder meer door het analyseren van jouw gegevens om te zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring).

Gegevens van de bezoeker, waaronder de gegevens met betrekking tot je naam, adres en woonplaats, die door het theater worden geregistreerd i.v.m. de verstrekking van een toegangsbewijs, worden opgenomen volgens de Wet Persoonsregistratie (WPR). De Leest verstrekt noch verkoopt deze persoonlijke gegevens aan anderen.

Weet waar je koopt

Helaas zijn er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. In de campagne 'weet waar je koopt' hebben artiesten, podia en organisatoren de krachten gebundeld om doorverkoop tegen te gaan. Koop tickets uitsluitend via de website van de artiest, van de locatie of van de organisator. Op weetwaarjekoopt.nl vind je alle officiële verkopers en tips tegen doorverkoop.

INFO OVER JOUW BEZOEK AAN DE LEEST

Theater De Leest hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Download hier de bezoekersvoorwaarden

Aanvangstijden voorstellingen & films

De aanvangstijd van de voorstelling staat vermeld op jouw ticket. Het theater is geopend vanaf een uur voor aanvang. Wij ontvangen je dan graag in de beneden- of bovenfoyer of in de brasserie. De zalen worden circa een kwartier voor aanvang geopend.

Laatkomers

Te laat komen is voor artiest(en) en andere bezoekers zeer storend. Zodra de zaallichten uitgaan, is de zaal alleen onder begeleiding van een medewerker van De Leest toegankelijk. Mocht je te laat in het theater aankomen, meld je dan bij één van onze medewerkers. Er wordt een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden, zodat het de artiesten en het andere publiek zo min mogelijk stoort. In sommige gevallen kan dit pas na de pauze zijn. Wanneer de voorstelling geen pauze heeft, kan dat betekenen dat je de zaal in het geheel niet kunt betreden. In dat geval vervalt jouw recht op de gereserveerde stoelen.

Verkeersdrukte op koopavonden

Als je op vrijdagavond of zondagmiddag een voorstelling bezoekt, houd dan rekening met extra drukte in verband met koopavonden en eventuele koopzondagen. Klik hier voor koopzondagen in Waalwijk.

(Pauze)drankje inbegrepen

Bij de meeste voorstellingen in de Rabozaal (en vanaf seizoen 2024-2025 ook in de Kleine zaal) is een consumptie inbegrepen (koffie, thee, fris, wijn of pils). Wil je iets anders drinken, dan betaal je het verschil bij. Op jouw toegangskaart staat aangegeven of er een (pauze)drankje is inbegrepen. Dit is alleen geldig op de avond/middag van de betreffende voorstelling! Als er geen pauze in de voorstelling is, kun je het drankje ná de voorstelling bestellen.

Inleidingen bij voorstellingen

Wil je meer weten over een voorstelling? Boek een inleiding of een nagesprek. Hierin geeft bijvoorbeeld de regisseur, de choreograaf of één van de acteurs een toelichting op de voorstelling of het werkproces en kun je zelf vragen stellen. De toegang bedraagt € 1,50 p.p (voor Vrienden gratis) en de aanvang is een uur voor aanvang voorstelling (tenzij anders vermeld). Reserveren kan tegelijk met het bestellen van de voorstelling.

Heb je al eerder kaarten voor een theatervoorstelling besteld en wil je alsnog een inleiding bestellen? Geen probleem! Stuur een e-mail naar theaterkassa@deleest.nl of bel 0416-331751 (openingstijden).

Bewaakte en onbewaakte garderobe

Het is op last van de brandweer niet toegestaan jouw jas mee te nemen in de zaal. Theater De Leest heeft bij theatervoorstellingen een gratis bewaakte en onbewaakte garderobe. Deze vind je achterin de foyer, rechts van de grote trap.
LET OP! De bewaakte garderobe is tot een halfuur na de voorstelling bemenst, daarna kun je jouw jas zelf pakken. Theater De Leest is na dit halfuur niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jouw bezittingen. 
Voor de onbewaakte garderobe geldt dat Theater De Leest de gehele avond (of middag) niet aansprakelijk is voor verlies of diefstal. 

Voorzieningen mindervaliden

Theater De Leest is goed toegankelijk voor mindervaliden en slechthorenden. De grote Rabozaal beschikt over 6 plaatsen voor rolstoelgebruikers, de kleine zaal over 2. Wil je gebruik maken van deze plaatsen, bel dan de theaterkassa: 0416-331751 (openingstijden). Het theater heeft een lift, twee invalidentoiletten en drie invalidenparkeerplaatsen nabij de hoofdingang.

Voor slechthorenden (met of zonder gehoorapparaat) is de Rabozaal en de Kleine zaal voorzien van het Sennheiser MobileConnect systeem. Met dit systeem kunnen bezoekers via een smartphone en de Sennheiser MobileConnect app het geluid van een voorstelling weergeven op een hoofdtelefoon, oortjes of gehoorapparaat (indien de smartphone en het gehoorapparaat beide voorzien zijn van Bluetooth). Klik hier voor meer informatie of vraag ernaar bij onze garderobemedewerkers.

Huisregels
 • Zet je mobiele telefoon uit tijdens de voorstelling om overlast en geluidsstoringen te voorkomen.
 • Het is niet toegestaan in de zalen beeld- of geluidsopnames te maken.
 • Jassen mogen op last van de brandweer niet de zaal in worden genomen. Er is een onbewaakte en bewaakte garderobe. Beide zijn gratis.
  Let op! De bewaakte garderobe is tot minimaal een halfuur na de voorstelling bemenst, daarna kun je jouw jas zelf pakken. Theater De Leest is na dit halfuur niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jouw bezittingen. 
  Voor de onbewaakte garderobe geldt dat Theater De Leest de gehele avond (middag bij matinee) niet aansprakelijk is voor verlies of diefstal. 
 • Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor kinderen (niet toegestaan op het balkon). Je vindt deze bij de garderobe.
 • Zowel volwassenen als (grote én kleine) kinderen moeten een toegangsbewijs kopen en krijgen een eigen stoel toegewezen.
 • Om de voorstelling niet te verstoren is het niet toegestaan om een baby mee in de zaal te nemen.
 • Het is bij theatervoorstellingen niet toegestaan om een drankje of eten mee de zaal in te nemen.
 • Bij films mag je alleen in De Leest gekochte consumpties mee de zaal in nemen.
 • Wanneer er geen pauze is maar een pauzedrankje wel is inbegrepen, kun je dit na afloop van de voorstelling bestellen.
 • Theater De Leest is geheel rookvrij.
 • Theater De Leest hanteert verder de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Download hier de bezoekersvoorwaarden