Bereikbaarheid & parkeren

Met de fiets, het openbaar vervoer of de auto naar Theater De Leest? Of na de voorstelling een hotel nodig? Lees er hier meer over.

Bereikbaarheid

Met de fiets
Zowel voor als achter het gebouw zijn er fietsenstandaards. Zet je fiets goed op slot!
Plan jouw route met Google Maps>>

Met de bus
Het centrale busstation van Waalwijk ligt pal naast De Leest. Van en naar Waalwijk zijn er busverbindingen met o.a. 's-Hertogenbosch en Tilburg. Voor vertrek- en aankomsttijden kijk op 9292.nl.

Met de auto
Plan jouw route met Google Maps >>

Parkeren

Je kunt vanaf 18.00 uur gratis parkeren (behalve op vrijdagavond) op het schuin tegenover het theater gelegen Unnaplein (ca. 200 plaatsen) en op het Vredesplein (achter de flat, ca. 50 plaatsen). 
Op koopavonden geldt tot 21.00 uur betaald parkeren op het Unnaplein en op het Vredesplein. Houd deze avonden ook rekening met parkeerdrukte. Vrijdagavond is in Waalwijk de vaste koopavond.

Om onze buren niet tot last te zijn verzoeken wij je dringend om te parkeren op het Unnaplein of Vredesplein en niet in de straten rondom het theater. Let op! In de straat tegenover De Leest (andere zijde Vredesplein) geldt een parkeerverbod.

Parkeertarieven Unnaplein/Vredesplein
€ 1,00 per uur maandag t/m zaterdag 09.00-18.00 uur én vrijdag 18:00-21.00 uur
Zondag & feestdagen is parkeren gratis

Parkeerplaatsen voor mindervaliden
Er zijn bij Theater De Leest vijf parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig, drie vlakbij de hoofdingang van het theater aan de Wilhelminastraat en twee op het Vredesplein (achter de flat). Je kunt daar alleen gebruik van maken met een invalidenparkeerkaart.

Hotels

Wil je na de voorstelling overnachten in Waalwijk? Dat kan natuurlijk! Je kunt jouw bezoek aan De Leest uitstekend combineren met een bezoek aan De Efteling, het nieuwe Schoenenkwartier of een wandeling in de Loonse en Drunense Duinen. Je kunt dan overnachten in één van deze hotels:

Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel - op 10 minuten rijden van Theater De Leest - is een nieuw, fris en betaalbaar hotel dat zich kenmerkt door persoonlijke service en oprechte gastvrijheid. Het hotel, in juni 2018 geopend, bevindt zich op loopafstand van de Efteling en biedt 69 comfortabele en unieke kamers van 1 tot 8 personen. Met een gezellige living, een unieke daktuin met terras en speeltoestellen en een heerlijk GuestHouse Kitchen restaurant is dit dé plek voor families, (vrienden)groepen en zakelijke gasten die net even wat anders willen. Gratis parkeren.

Dichterbij - op loopafstand - kun je kiezen voor Fletcher Hotel-Restaurant Waalwijk, een **** hotel met 62 kamers en een restaurant met een à la carte menukaart met Franse keuken en een gratis parkeerterrein.