Carli Hermès

Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen

Rat van Fortuin
Het help-jezelf-circus voor kakker tot communist
wo 14 jan ’26 20:00
  • 14 jan ’26
    20:00
    Rabozaal

Deze voorstelling is verplaatst van di 26 nov 2024 naar wo 14 jan 2026. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd. Let op, de voorstelling is verplaatst naar theaterseizoen 2025/2026.

Een bericht namens Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen: ‘En toen ineens kwam er een kink in de kabel. Was het een dode vader of een mysterieuze kwaal die vette “dengue” bleek te zijn? Een writers block? Een beetje van dit alles. Hoe dan ook: Jort Kelder en Fré Hooft van Huysduynen verzoeken nederig of hun theaterstuk later op de planken mag. Jort twijfelt aan de kwaliteit van zijn werk, wil zijn verhaal bijpunten en z’n theatrale talenten slijpen. Hij doet dat niet lichtvaardig, loopt al maanden met een steen op z’n maag, maar weet dat op tijd remmen nu tot een beter stuk straks leidt. Heel vervelend om agenda’s zo overhoop te gooien, maar Fré en Jort weten dat het stuk in 2025 staat en zalen zal vermaken.’

 

Doorrazend kapitalistenknaapje vs. helpende wijsheidzoeker

Ogenschijnlijk hebben journalist/presentator Jort Kelder en theatermaker/coach Fré Hooft van Huysduynen niets gemeen. Hij, het kapitalistenknaapje dat niet uitgepraat raakt over geld en status. Zij, de wijsheidzoeker die mensen tracht te katapulteren naar hun volle geluk. Eén ding delen ze: liefde voor het onaangepaste en een drang naar vrijheid.

Op de bühne verhaalt Jort beeldend over de grote verworvenheden en schelmenstreken van het kapitalisme. Dank u zeer, heer Kelder, knipoogt Fré, maar wat kopen we nou eigenlijk voor deze bullshit? Is er ook nog zoiets als medemenselijkheid, zelfbevrijding, ja verlossing?

In de muzikale, interactieve zelfhulpshow ‘Rat van Fortuin’ schuren deze twee tektonische platen langs elkaar en smelten uiteindelijk samen met hun publiek. Verlicht en bevrijd! Iedereen die deze avond heeft volgehouden, wordt de volgende ochtend als een ander mens wakker.

www.soulservice.org | www.jortkelder.nl

inclusief (pauze)drankje