Over ons

Theater De Leest is het theater en filmhuis van Waalwijk, in het hart van regio De Langstraat. Jaarlijks brengt De Leest in twee theaterzalen circa 220 theatervoorstellingen en 250 bioscoopfilms en vinden er 200 zakelijke en sociaal-culturele evenementen plaats.

In november 1996 opende De Leest aan het Vredesplein haar deuren; een gloednieuw theater met bijna ‘onwaalwijkse’ architectuur. Al meer dan 25 jaar is De Leest een gewilde plaats voor artiesten - zowel professioneel als amateur, zowel grote namen als jong talent - én voor theater- en filmliefhebbers uit de gehele regio (met name de gemeentes Waalwijk, Heusden en Loon op Zand). Jaarlijks ontvangt De Leest zo'n 90.000 mensen en het is daarmee met recht dé huiskamer van de stad en regio.

Zaalplattegronden

In 2010 is de grote theaterzaal (521 stoelen), de foyer, de brasserie, de entree en de garderobe van De Leest grondig verbouwd. In het najaar van 2015 is een nieuwe kleine zaal geopend met 201 stoelen, waar film, amateurtheater, professioneel theater, jeugdtheater, talent en zakelijke activiteiten een plek hebben gekregen.