Radical

Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo
di 18 jun ’24 20:00 - 22:05
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

Een basisschoolleraar in een dorpje in Mexico besluit het roer compleet om te gooien en 'radicale' methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren  en een betere toekomst te bieden.

Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda.

Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.

Recensies

'Idealistische publiekspleaser' - VPRO Cinema ★★★

'Conventioneel maar verrassend' - Trouw ★★★★

'Hartverwarmend' - NRC ★★★

Radical
Regie
Christopher Zalla
Cast
Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo
Speelduur
125 min
Releasedatum
do 2 mei ’24
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst