Lonneke van der Palen

Jelena Kostic

Unease
do 16 jan ’25 20:30

Meeslepende dansvoorstelling die het ongemak omarmt

Choreograaf Jelena Kostić staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl en voorstellingen waarin de diep graaft naar de moed en feilbaarheid van de mens. In ‘Unease’ verkent ze verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Waar kijken we het liefst van weg? Welke situaties vermijden we het liefst? Waarom stellen we zo’n prijs op comfort en gemak en wat gebeurt er als we het ongemak juist omarmen? 

Het stuk begint al in de foyer, wanneer je nog een drankje drinkt of net binnen komt lopen. De performers wringen zich in bochten en nemen ongemakkelijke houdingen aan, om je vervolgens binnen te leiden in een bijzondere opstelling. Hierin laten de dansers zien hoe het verwelkomen van ongemak juist kan leiden tot verrassende ervaringen, groei en nieuwe inzichten. ‘Unease’ wordt een intieme, meeslepende en doordachte voorstellingen, met invloeden van psychologische thrillers.

www.jelenakostic.com

inclusief (pauze)drankje

Credits

concept en choreografie: Jelena Kostić | dans: Blazej Jasinski, Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen en Fleur Roks | scenografie: Davy van Gerven | lichtontwerp: Bart Verzellenberg | dramaturgie: Lou Cope