Langstraatse Dialectrevue

Openluchttheater Stadstuin van Waalwijk
Halve Zolen Festival Waalwijk
za 29 jun ’24 20:00 - 22:00

OPENLUCHTTHEATER IN DE STADSTUIN VAN WAALWIJK I.K.V. HALVE ZOLEN FESTIVAL

Twintig verenigingen uit De Langstraat voeren sketches, muziek, zang, dans en andere ingrediënten op het podium uit

Hoe kun je een veelzijdige streek als de Langstraat nu beter voor het voetlicht brengen dan met een revue? Dat maak je mee tijdens een sprankelend en humoristisch midzomer-openluchttheater uitgevoerd in de dialecten die De Langstraat rijk is. Rode draad is een touwtrekwedstrijd tussen de gemeenten in de streek.

De Langstraatse Dialectrevue vormt zaterdagavond 29 juni de start van het Halve Zolen Festival dat de dag daarop losbarst in de Stadstuin achter het Huis van Waalwijk. In deze revue voeren ruim twintig verenigingen uit De Langstraat sketches, muziek, zang, dans en andere ingrediënten op het podium uit. De deelnemende gezelschappen komen onder meer uit Waalwijk, De Moer, Waspik, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Drunen. 
De organisatie is in handen van Stichting Langstraats in woord en beeld in samenwerking met het Halve Zolen Festival.

De Langstraatse Dialectrevue begint zaterdag 29 juni om 20.00 uur in de Stadstuin van Waalwijk en zal zo’n twee uur duren, inclusief een pauze.

De revue-organisatie licht alvast een tipje van de sluier op,
uiteraard in dialect:

‘De Langstraot, ’n baon van zaand onder de Maos waorover dè ge van Geertruidenberg nòr D’n Bosch kont loôpe. D’r wier dur de Hollandse graoven en de Braobantse hertooge behoorlijk om gevochte. Op en om diejen baand van zaand laage verschillende plòtse waorop van alles ondernoome wier. Dur de groôte verschille in werk kreegen en hielden die kerne d’r èègeste dialect.’

www.halvezolenfestival.nl