Gratis inleidingen bij films

door filmkenner Lennert van Willigen

Filmkenner Lennert van Willigen verzorgt bij geselecteerde cinedinsdagfilms een gratis inleiding

Met zijn filmkennis plaatst Lennert films in een breder perspectief en geeft bovendien de kijker leuke kijktips mee, waardoor de filmbeleving nog intenser wordt. En zoals Lennert het zelf zegt: “Wat is er leuker dan om met elkaar nog meer begeesterd aan de filmavond te beginnen!”

Over Lennert

Geboren en getogen in het Brabantse land in de jaren 80 trok Lennert op jonge leeftijd naar Vlaanderen om daar voor een studie als filmmaker te kiezen. Altijd al gefascineerd in het creëren van andere werelden werd hij daar geschoold in de filmtechnieken maar ook gevormd in storytelling.

Heel wat jaren bleef hij woonachtig in Antwerpen en paste hij zijn filmkwaliteiten vooral toe in functie van zijn andere liefde: het maken van theater. Voor verschillende gezelschappen maakte hij daar ook films en registraties.

In 2014 kwam hij terug naar zijn roots in Nederland waar zijn liefde voor het filmmaken op een andere manier kon inzetten. Niet als maker maar als kijker. In een filmhuis in Oosterhout mocht hij daar de filmprogrammering voorzien en ook samen met een enthousiast team lezingen en thema-avonden inrichten.

Film loopt dus als een rode draad door zijn leven. Nu ook weer bij de inleidingen in De Leest.

Vereerd is hij dat hij wederom zijn liefde voor de film mag delen met anderen. Vanuit het oog van de kijker en dus ook vanuit de maker zal hij steeds trachten de bezoeker mee te nemen in het verhaal en het maakproces en verassende zaken proberen boven te halen.

Wat is er leuker dan om met elkaar nog meer begeesterd aan de filmavond te beginnen!

Voorstellingen