Tipping Point genomineerd voor de Dansprijzen 2024

De genomineerden voor de Zwanen en de Jonge Zwanen 2024 zijn bekend! Deze befaamde dansprijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 4 oktober om 20:00 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Alle genomineerde gezelschappen, choreografen en dansers hebben volgens de jury’s in het afgelopen seizoen 2023-2024 een uitzonderlijke artistieke kwaliteit geleverd.

Genomineerd Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2024 

Tipping Point van Pia Meuthen (Panama Pictures in coproductie met LOFFT – DAS THEATER in Leipzig (D) en Strijbos & van Rijswijk)

De jury over Tipping Point: Met poëtische bewegingsvoorstellingen waarin acrobatiek en dans versmelten met compositie en beeld, vormt Panama Pictures een unieke toevoeging aan het Nederlandse dansveld. Tipping Point is een hoogtepunt in het oeuvre. In een wereld die met elke beweging uit balans dreigt te raken, verbeelden de dansers hoe de kracht van samen de wankeling van het moment overstijgt.

Genomineerd Zwaan meest indrukwekkende dansprestatie 2024

Tarek Rammo voor zijn rol in Tipping Point

De jury over Tarek: Tarek Rammo koppelt fabelachtige fysieke skills aan een groot gevoel voor theater. In Tipping Point, waarin de wereld zwalkt en zwiept, focust hij op de subtiliteit van wat hij vertelt, met een gelaagde, poëtisch geladen lichaamstaal die balanceert tussen acrobatiek en dans.

Tipping Point is op donderdag 31 oktober te zien in De Leest.

  • Panama Pictures

    Tipping Point
    do 31 okt ’24 20:30
    Kleine zaal