Theater De Leest en Rabobank de Langstraat gaan driejarig partnerschap aan

Theater De Leest en Rabobank de Langstraat willen samen cultuur in de Langstraat versterken en bijdragen aan een inclusieve samenleving. Dankzij dit partnerschap kan Theater de Leest aandacht geven aan sociaal-maatschappelijke thema’s, talentontwikkeling en het samenbrengen van jongeren en cultuur. Daarnaast brengt Theater De Leest het theater naar mensen toe die zelf niet de mogelijkheid hebben om het theater te bezoeken.

“De samenwerking met Rabobank is er al jaren, maar de laatste jaren is de insteek wat anders geworden. We hebben een cultuurclub opgericht en door de samenwerking met Rabobank kunnen we de activiteiten die vanuit deze cultuurclub worden georganiseerd verder realiseren”, zegt Sander Knopper, directeur van de Leest. “Hierbij kun je denken aan streaming van theatervoorstellingen naar verzorgingshuizen, maar ook aan het door ons georganiseerde participatiekoor voor mensen met dementie,” vervolgt hij.

Zowel Rabobank als Theater De Leest zijn zich bewust van hun maatschappelijke positie en voelen zich nauw verbonden met regio De Langstraat.

“We zijn partner van Theater De Leest omdat we kunst en cultuur een warm hart toedragen. In dit partnerschap hebben we afgesproken dat we samen met De Leest kunst en cultuur toegankelijk willen maken voor de hele maatschappij. We ondersteunen op deze manier De Leest in haar sociaal-maatschappelijke projecten en stimuleren jongeren om met cultuur in contact te komen. Theater De Leest richt hier het programma op in en wij ondersteunen dat graag. Want cultuur bevordert inclusie en versterkt de Langstraat”, zegt Dick van Rhee, directeur coöperatieve Rabobank De Langstraat.

De langdurige partnerships zijn voor Rabobank een manier om het verenigingsleven te ondersteunen en de samenleving te versterken. Daarnaast ondersteunen zij verenigingen en stichtingen door het Rabo ClubSupport programma. Tijdens Rabobank ClubSupport kunnen leden van Rabobank hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard.

Om clubs verder op weg te helpen biedt Rabobank ook ondersteuning op maat. Het hele jaar door kunnen clubs deelnemen aan verschillende workshops en masterclasses en voor extra ondersteuning kunnen zij zich aanmelden voor een intensief traject, waarbij zij 1-op-1 ondersteuning ontvangen door experts.

Theater De Leest is blij met de samenwerking en met de nieuwe insteek die is gekozen met dit partnership. “We maken samen cultuur bereikbaar voor iedereen en onze leefomgeving inclusiever en sterker. Daar gaan we voor”.