Nationale KinderTheaterWeek 

In de herfstvakantie

Laat je verrassen! Van 15 t/m 22 oktober 2023 (in de herfstvakantie) wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het Nationaal Theaterweekend openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren.

In het hele land zullen er tal van verrassingen en activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd. In Theater De Leest kunnen kinderen (t/m 12 jaar) gratis* naar de theatervoorstellingen ‘Lange Tanden (5+)’ en ‘Cees en de Wolf (6+)’. Of bezoek tijdens deze feestelijke week in de herfstvakantie een leuke familiefilm. Kinderfilmkaartjes (t/m 12 jaar) kosten bij De Leest altijd maar 6 euro!

Theater voor jong (en oud)

In Nederland zijn er nog steeds zo’n driehonderdduizend kinderen nog nooit naar het theater geweest. Tijdens de Nationale KinderTheaterWeek krijgen kinderen de kans om kennis te maken met de magie van theater. Theater De Leest hoopt hiermee bij een nieuwe generatie de liefde voor theater aan te wakkeren, zodat ook zij in de toekomst de weg naar het theater blijven vinden. We gaan deze week daarom zoveel mogelijk kinderen laten zien hoe leuk en bijzonder een theater en/of filmbezoek is! Naast de voorstellingen en films worden er ook doe-activiteiten georganiseerd. 

Programma

TIjdens de KinderTheaterWeek kun je de volgende theatervoorstellingen en films bezoeken:

  • Woensdag 18 oktober
    • 19.30 uur | Theater: Cees en de Wolf (6+) - een multimediale voorstelling waarin Cees jong en oud meeneemt langs de avonturen die hij beleefde tussen de wolven

Naast de voorstelling en de films wordt er op zondag 22 oktober voorgelezen door Bibliotheek Waalwijk en wordt er tussen 13.15 en 14.30 uur geschminkt.

Gratis Workshop ‘Maak je eigen pop’

Wil jij zelf een poppenspeler worden. Kom dan voor de voorstelling een marionet pop maken. Te ingewikkeld? Nee joh. Met een paar lege wc-rollen, wol en stift kan elk kind een leuke dansende pop knutselen. Kom je mee knutselen tussen 12.30u en 14.00u?
De workshop kun je tegelijkertijd met de kaarten voor de voorstelling bestellen.

*Per betalende volwassene kunnen 2 kinderen de voorstelling gratis bezoeken.

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met alle betrokken brancheverenigingen, de partijen achter het Nationaal Theaterweekend. 

Voorstellingen