Eva Roefs

Bloedzus

MATZER Theaterproducties
do 12 dec ’24 20:30

Eén ei, twee individuen: een scherpe, humoristische en muzikale voorstelling

Als twee mensen genetisch voor 99,9% identiek zijn en tot de puberteit als twee druppels water op elkaar lijken, dan zal hun binnenwereld ook wel gelijk zijn. Of toch niet? Hoe kan het gebeuren dat zo’n hechte familieband uiteenvalt in twee totaal aan elkaar tegengestelde individuen, die elkaars bloed wel kunnen drinken?

‘Bloedzus’ is een nieuwe tekst van Maaike Bergstra. Wendell Jaspers en Lotte Dunselman spelen in deze scherpe, humoristische en muzikale voorstelling een eeneiige tweeling. Ze beginnen een zoektocht naar het ontstaan en het wezen van polariteit in hechte relaties.

Lotte Dunselman werd in 2020 voor haar rol in ‘De Poolse Bruid’ (Noord Nederlands Toneel en tgECHO) genomineerd voor de Theo d’Or. Vorig seizoen maakte ze diepe indruk met haar monoloog ‘Jij bent van mij - de kant van Ada.’ Wendell Jaspers ontving in 2017 voor haar rol in ‘Marilyn Monroe: Diamonds are a girl's best friend’ eveneens een nominatie voor de Theo d’Or.

www.matzer.org

inclusief (pauze)drankje

Inleiding:

Wil je meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is verplicht.

Credits

tekst: Maaike Bergstra | regie: Madeleine Matzer | spel: Lotte Dunselman en Wendell Jaspers | compositie en muziek: Helge Slikker | toneelbeeld: Sanne Danz