Vogel Bram van der Vlugt, Thijs Prein

“Bram van der Vlugt schittert in ‘Vogel" - Noord-Hollands Dagblad

Stuk speciaal geschreven voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt.

Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als dertienjarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Vijfenzeventig jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Toch zoeken ze naar wat er in de oorlog is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar.

‘Vogel’ is een ode aan de kracht van het verhaal. Thomas Verbogt schreef het speciaal voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. De éminence grise van het Nederlands toneel gaat het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten.

De pers over Vogel:

“een ode aan de vlucht van de verbeelding” – Theaterkrant

“De fantasievolle wereld van Kat op het Spek, die beslist gezien mag worden” - Trouw

“Deze combinatie levert een schitterend acteursduet op, spannend, perfect in balans tussen introverte momenten, poëtische bespiegelingen en mooie theatrale uitbarstingen.” - de Volkskrant ★★★★

tekst: Thomas Verbogt, Thijs Prein | spel: Bram van der Vlugt, Thijs Prein | regie: Peter Vandemeulebroecke | fotografie: Marieke Timp

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Hierin geeft de regisseur of een van de acteurs een toelichting op de voorstelling en het werkproces. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.15 uur. Reserveren is gewenst.

www.katophetspek.com

inclusief pauzedrankje

Reacties & Recensies


vr 17 mei 2019 20:15 - 22:00 uur Rabozaal toneel € 25,70 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

toneel
di 1 okt 2019 / 20:15 uur Arjan Ederveen & Jack Wouterse Zin meer informatie
toneel
do 10 okt 2019 / 19:30 uur GAS - Levens en liefdes boven de gasbel Toneelgroep Jan Vos meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden