Theater Virus Festival #7

Wij willen een positief cultureel virus verspreiden door Nederland en zoveel mogelijk mensen laten genieten van het mooie dat theater te bieden heeft; hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie! Daarom zitten wij zeker niet stil, nu tijdelijk onze deuren noodgedwongen zijn gesloten. Tijdens de sluiting organiseren wij samen met de theaters in Gouda, Emmen, Barendrecht en Schiedam wekelijks het Theatervirus Festival. Via live streams brengen we theater, muziek en cabaret naar de mensen thuis.

 

Hoe werkt het?

 

HET PROGRAMMA:

Het Theater Virus Festival wordt gecohost door Irene Pronk, directeur/programmeur van Theater Het Kruispunt in Barendrecht.
 

20:00 Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een Nederlands actrice, presentatrice en zangeres, bekend via onder andere de rol van Danni Lowinski in de gelijknamige serie. In maart 2020 verscheen haar gelijknamige debuutalbum Marlijn, waarin verhaal en stem eindelijk bij elkaar komen en waarvoor ze samenwerkte met onder meer Herman van Veen, Paul de Munnik en Bertolf.
 

20:20 Jan Rot

Nederlands zanger Jan Rot is inmiddels al veertig jaar prof, vanaf zijn eerste band Streetbeats en debuuthitje Counting Sheep (1982) tot zijn huidige theatersolo’s. Op zijn cv inmiddels 24 albums onder eigen naam en 10 als mede-hoofdartiest, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten.
 

20:35 Jack Wouterse

Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra en was daarna vervolgens te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘Keefman’, ‘Slaaf’, ‘Nachtasiel’, en dé theaterhit ‘Walden” met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers ‘Lang Leve De Koningin’, ‘Noorderlingen’ en ‘Suzy Q’ waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack zelf filmmaker en een graag geziene gast in populaire tv-series zoals ‘All Stars’ en ‘Grijpstra en de Gier’. Vanavond zal hij een korte monoloog voordragen uit de voorstelling 'Keefman'. 
 

20:55 Maurits Fondse & Britta Maria

In de huidige tijd, waarin veel schoonheid het onderspit moet delven, zoeken mensen uit alle uithoeken van de wereld troost, troost in muziek. Britta Maria en Maurits Fondse bezingen het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere.
 

21:10 Convoi Exceptional (lokaal talent)

Convoi Exeptional is het lokale talent aangedragen door Theater het Kruispunt. Rock and Roll op trommels & sax. De drie straatmuzikanten hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, Lowlands, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop, Wildeburg, Surfana, Into The Woods en meer. Toch blijft de straat de mooiste plek...


Theater Virus Festival is een initiatief van De Goudse Schouwburg
In samenwerking met Theater De Leest, Theater aan de Schie, Theater het Kruispunt en ATLAS Theater

 

Reacties & Recensies


vr 1 mei 2020 20:00 uur Online bijzonder

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

toneel
wo 13 jan 2021 / 19:30 uur Minoux - Minou Bosua Niet de Vaders meer informatie
bijzonder
vr 19 feb 2021 / 19:00 uur Tisjeboy Jay Het Tijdelijke Abnormaal meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden