Operaconcert Liedertafel Oefening en Vermaak

Het Verdi-concert dat Liedertafel Oefening en Vermaak Waalwijk in 2017 gaf was onderdeel van een reeks themaconcerten. Het werd een enorm succes en met name de vaste bezoekers van de concerten lieten weten een herhaling zeer op prijs te stellen. Het Operaconcert wat het koor op 28 nu zal geven is dat zeker niet, maar veel werken zijn wel van Verdi’s hand. Giuseppe Verdi schreef 28 opera’s en is de favoriete componist van de koorleden. Dat zijn werk het meest te horen zal zijn doet hen dan ook veel plezier!

Uit “La Traviata”, over de liefde tussen Violetta en Alfredo die zo ongelukkig afloopt worden meerdere delen gezongen. Het “Brindisi”, Italiaans voor toost en ook wel drinklied genoemd zult u onmiddellijk herkennen en misschien wel mee willen zingen. Dat mag uiteraard! Na de pauze hoort u naast werken van andere componisten nog enkele delen uit Verdi's "Ernani", wederom een opera met een zo mogelijk nóg dramatischer liefdesverhaal. Ondanks dat, of misschien juist wel dankzij dat, is het heerlijke zang en muziek om naar te luisteren! Op het programma staan verder werken van o.a. G. Donizetti en Ch. Gounod en delen uit “Carmen” van G. Bizet, “Cavalleria Rusticana” van P. Mascagni en A. Ponchielli’s “La Gioconda”.

Als solisten zullen Charlotte Janssen (sopraan), Ariane Kievits (alt-mezzo), Ingmar Ruttens (tenor) en Martijn Sanders (bariton) hun medewerking verlenen. Het Möbius Ensemble uit Tilburg zal samen met Ben Martin Weijand voor de muzikale begeleiding zorgen en vaste dirigent van het koor Carl van Kuyck zwaait de scepter over het geheel.

www.liedertafelwaalwijk.nl

Reacties & Recensies


za 28 sep 2019 20:15 uur Rabozaal uit de regio € 17,50 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

uit de regio
za 7 sep 2019 / 19:00 uur Waalwijks Theater Festival 2019 Eenakters gespeeld door 5 Brabantse verenigingen meer informatie
uit de regio
vr 4 okt 2019 / 20:15 uur 13, de Musical Djemm! meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden