Nationaal Theaterweekend 24-26 januari Alle voorstellingen voor een tientje!

THEATER VOOR EEN TIENTJE!

Theater beleef je samen! Wie neem jij mee?

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt de 5e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kun je in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat je verrassen door muziek, show, jeugdtheater en cabaret. Maar er is nog veel meer te doen! 

PROGRAMMA

vrijdag 24 januari

20.15 uur THE MAGIC OF JEANS - HEARTBEAT Kaarten kopen à € 10,- >> UITVERKOCHT
De nieuwste show van The Magic of Jeans heeft het ritme van een ‘Heartbeat’. De spetterende liveband en een geheel nieuwe cast zetten in het theater een feest voor jong en oud neer. De hits van toen in een nieuw, hip jasje naast de hits van nu: tijdens een Jeans-show is het onmogelijk om stil te blijven zitten.
Na afloop is er een spetterende Afterparty (gratis) in de foyer, met DJ!

20.30 uur PIEPSCHUIM - GROTE WOORDEN - KORTE METTEN Kaarten kopen à € 10,- >> UITVERKOCHT
Piepschuim maakt energieke shows op het snijvlak van muziek, cabaret en theater en de mannen gaan in hun nieuweling helemaal los. NOOIT was een voorstelling zo veelzeggend en maatschappelijk relevant. NOOIT heeft een programma zó veel stof doen opwaaien en ongeloof gegenereerd. ‘Grote Woorden’, waar de mannen graag zelf korte metten mee maken.
Na afloop is er een spetterende Afterparty (gratis) in de foyer, met DJ!

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstellingen  is er een spetterende Afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis). Deze afterparty is gratis voor bezoekers van de voorstellingen.

zaterdag 25 januari 

09.30 tot 10.30 uur YOGACONCERT MET LIVE MUZIEK | Kaarten kopen à € 10,- >>
Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een relaxt begin van deze theaterweekend zaterdagochtend. Terwijl je in een ‘downward facing dog’ rustig in- en uitademt, speelt muzikante Adinda ontspannende yogamuziek op haar Ukelele. Een unieke beleving van yoga en live muziek. Yogahoudingen, muziekklanken en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere yogaconcert. En natuurlijk onder begeleiding van een professionele yogadocente en muzikant. Neem zelf je yogamatje mee en draag soepel zittende, warme kleding. Aansluitend staat er thee met iets lekkers klaar.

Tussen 10.30 en 13.00 uur BACKSTAGETOUR MET KLEEDKAMEROPTREDENS
De rondleiding is gratis, maar je moet wel reserveren! (vol is vol) NOG ENKELE PLAATSEN
Vorige jaren een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest, met in elke kleedkamer een verrassend optreden! Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren we dit keer op zaterdagochtend unieke rondleidingen door het theater. We laten je kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Speciaal ter gelegenheid van het theaterweekend zullen er tijdens de rondleiding diverse korte verrassende kleedkameroptredens plaatsvinden! Duur: +/- 1 uur

20.15 uur TRIBUTE TO STEELY DAN - THE ROYAL DUTCH SCAM Kaarten kopen à € 10,- >>
The Royal Dutch Scam, misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, is geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten-scene. Je herkent hen wellicht van het Metropole Orkest, Marco Borsato, Trijntje, Michiel Borstlap, Alain Clark, Frank Boeijen, Ilse DeLange, Gino Vannelli, enz. 'The Royal Dutch Scam' staat garant voor een heerlijke rockavond voor de muziekliefhebber pur sang! Elke zaal gaat plat!
Na afloop is er een spetterende Afterparty (gratis) in de foyer, met DJ!

20.30 uur HOTEL MODERN & ARTHUR SAUER - ONS WERELDRIJK Kaarten kopen à € 10,- >>
Hotel Modern maakt fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen, waarin zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen, beeldende kunst en muziek op ingenieuze wijze worden samengesmeed. In ‘Ons Wereldrijk’ richt de groep haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’. Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je ineens midden tussen de eilandbewoners bevindt.

Gratis Afterparty!
Na afloop van deze voorstellingen  is er een spetterende Afterparty in de foyer. Er wordt muziek gedraaid door Muziekfreaks Ruud & Willem (o.a. bekend van het Swingpaleis). Deze afterparty is gratis voor bezoekers van de voorstellingen.

Hotelovernachting in 'Pop-up Hotel De Leest'  van zaterdag 25 op zondag 26 januari - VOLGEBOEKT
Van zaterdag op zondagnacht kun je overnachten in 'Pop-up Hotel De Leest'. Speciaal voor deze nacht worden de kleedkamers van Theater De Leest omgetoverd tot theatrale slaapvertrekken. Zo kun je kiezen uit een van de twee ‘Huub Stapelbed kamers’, de ‘Ali B & B kamer’, de ‘Mini & Maxi kamer’, de ‘Doornroosje Slaapzaal’ (het podium van de grote zaal) en de GuestHouse Pop-up Room, ingericht door GuestHouse Hotel Kaatsheuvel.
Met dank aan GuestHouse Hotel en NH Hotel Waalwijk!
Nadat de DJ’s de DJ-boot op zaterdagavond in de foyer hebben afgebroken vangt een nachtprogramma aan met onder andere de nachtfilm Parasite (winnaar Golden Globe 'Beste Internationale Film' en genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder 'Beste Film'). Aansluitend kunnen de hotelgasten een slaapmutsje drinken en vervolgens heerlijk slapen in hun eigen sfeervol ingerichte slaapvertrek. Zondagochtend staat het ontbijt tussen 9.00 en 10 uur klaar in de Brasserie en kan er onder het genot van heerlijke live-pianomuziek ontbeten worden.

0:00 uur Nachtfilm Parasite | nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari
Je kunt ook losse kaarten voor Parasite kopen. Kaarten kosten € 10,- (incl. drankje!)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link >>

zondag 26 januari

14.30 uur DAG MENEER VAN DALEN (6+) - TG GRAASLAND | Kaarten kopen à € 10,- >>
Een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je hebt nog nooit zo hard gelachen om het zeggen van vaarwel.
Voorafgaand aan deze jeugdvoorstelling (vanaf 13.15 uur) kunnen kinderen zich helemaal uitleven met de karaoke-set in de foyer van De Leest. Er staat een podium en alle kinderen kunnen zich even de ster van de middag voelen! Deze activiteit is gratis voor alle kinderen die ervan houden om op een podium te staan en te zingen.

15.00 uur GERARD COX - COX, DE GROTE GRIJZE BELOFTE | Kaarten kopen à € 10,- >>
Ga er maar voor zitten want ‘Het heerlijk avondje’ is gekomen: de cabaretsolo van de éminence grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt Gerard Cox tachtig jaar en dat gaat hij vieren. Onder muzikale leiding van Jean-Louis van Dam laat hij zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand en dat zijn humor en openheid relevanter zijn dan ooit.

Danssalon | Dansen op Vinyl
Na afloop van de voorstelling van Gerard Cox kan er gedanst worden! Er word een dansvloer ingericht en er wordt heerlijke dansmuziek gedraaid door DJ Meneer Funkel. De DansSalon is een oergezellige en unieke dansmiddag speciaal voor senioren. DJ Meneer Funkel heeft een bijzondere dj-set gemaakt waardoor ouderen weer even volop kunnen genieten van de allermooiste muziek van vroeger! Vanuit een sfeervolle setting wordt alles nog gedraaid met authentieke grammofoonplaten! Ga mee op muzikale reis en beleef een onvergetelijke middag. Een dansje kan worden gewaagd want het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen! Tussen het dansen door is er de gelegenheid een lekker drankje te drinken. Kortom: voetjes van de vloer en dansen maar. Deze activiteit is gratis voor iedereen die zin heeft om een dansje te wagen en om het theaterweekend op een swingende manier af te sluiten.

Reacties & Recensies


vr 24 jan 2020 19:30 uur Alle zalen theaterweekend

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

musical
zo 16 aug 2020 / 11:00 uur De Efteling Musical: Jokie en Jet Reizen is een Feestje! meer informatie
muziek
wo 2 sep 2020 / 19:30 uur Stef Bos Bloemlezing meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden