Krisztina de Châtel Krisztina's Keuze (i.s.m. Kunstencentrum Waalwijk)

Krisztina de Châtel presenteert een aantal getalenteerde jonge choreografen en maakte een choreografie voor de dansers van het Kunstencentrum Waalwijk

'Een initiatief als Krisztina's Keuze 2, waarin de meesterchoreograaf De Châtel jong talent presenteert, is goud waard.' (de Volkskrant ★★★★)
'Gevarieerd dansprogramma over verbinding zoeken.' (Theaterkrant.nl ★★★)

Choreografe Krisztina de Châtel presenteert in het dansprogramma Krisztina's Keuze 2 talentvolle choreografen die ze de kans wil geven hun zeggingskracht verder te ontwikkelen. De Châtel is zeer geïnteresseerd in jonge, eigenzinnige makers en zij ondersteunt hen graag op artistiek gebied. Voor de tweede editie van Krisztina's keuze heeft zij vijf gedreven choreografen uitgenodigd een werk te creëren, te weten Sabine Molenaar, Konstantinos Kranidiotis, Loïc Perela, Connor Schumacher en Kiyan Khoshoie.

Nieuw is dat Châtel speciaal voor de dansers van het Kunstencentrum een spiksplinternieuwe choreografie heeft gemaakt. Erg bijzonder, want dat gebeurt zelden. Het betoverende Tender, met prachtige muziek van de befaamde Japanse componist Shigeru Umebayashi, is teer en kwetsbaar, maar ook krachtig en vol liefde. Op het lijf geschreven voor de talentvolle jonge dansers uit Waalwijk.

Sabine Molenaar / A Moment
In de solo A Moment onderzoekt Sabine Molenaar wat er gebeurt als je je ogen en oren sluit, al is het maar voor even, om je te onttrekken aan de voortdurende toevoer. Om er dan achter te komen dat er ook beelden aan de binnenkant van je oogleden verschijnen, en geluiden en stemmen in de holtes van je hoofd echoën. Een plek van verlorenheid, maar ook van geborgenheid en rust.

Konstantinos Kranidiotis / Coexist
Konstantinos Kranidiotis creëert het duet Coexist over twee mensen die de essentie van communicatie onderzoeken, het belang van de zintuigen en de hunkering om met elkaar in contact te komen.

Loïc Perela / VOICE: offering
De Fransman Loïc Perela, die in 2015 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen won, maakt het groepsstuk VOICE: offering waarin drie vrouwen zich als een daad van gulheid volledig overgeven. Ze gebruiken hierbij hun stem zonder veeleisend te zijn, meningen op te wekken of macht te gebruiken. Een choreografie voor lichaam en ziel.

Connor Schumacher  / Exhibition
De in New York opgeleide Connor Schumacher neemt je in het duet Exhibition mee naar het archief van de performers. Exhibition toont indrukken van recente ervaringen. Hoe verhouden we ons tot elkaar? Hoe benaderen we de verwachting van een relatie. Het verlangen naar verbinding is niet genoeg.

Kiyan Khoshoie / Vilain
De toonaangevende ex-danser van Dansgroep Amsterdam en Scapino Ballet Rotterdam, is door De Châtel gevraagd na het zien van zijn macabere solo Vilain (Made in Rotterdam / Scapino Ballet Rotterdam).

M.m.v. Martina Orlandi, Miguelangel Clerc, Astrid Boons, Paulina Vogel, Majon van der Schot, e.a.

Maak kennis met:
Sabine Molenaar >>
Konstantinos Kranidiotis >>
Loic Perela >>
Connor Schumacher >>
Kiyan Khoshoie >>

www.kdechatel.com

geen kortingen

Reacties & Recensies


zo 12 mrt 2017 16:00 - 18:00 uur Rabozaal dans € 15,00 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

dans
za 9 mrt 2019 / 20:15 uur Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap Pas de Deux meer informatie
dans
zo 24 mrt 2019 / 16:00 uur Jens van Daele's Burning Bridges NachtHexen II: La Parisienne meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden