Kanjerconcert Babylon Quartet

De Kanjerconcerten in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan. Pianiste Gulmira Issabekova heeft het optreden, wegens gezondheidsproblemen, helaas moeten annuleren. Gelukkig hebben we uitstekende vervanging gevonden. Het Babylon Quartet zal een programma spelen van J. Haydn, A. Dvorak en B. Bartok.

Babylon Quartet:
Leonid Nikishin Viool
Danielle Daoukayeva Viool
Kellen McDaniel Altviool
William McLeish Cello

Met repertoire reikend van Haydn en Beethoven tot The Beatles en composities, die op het moment geschreven worden, is Babylon Quartet een dynamisch en veelzijdig strijk ensemble dat het bereik en de diepte van kamermuziek wilt vergroten door nieuwe composities en genres te onderzoeken naast het herontdekken van het grote bestaande repertoire. Deze ambitie en toewijding is ook erkend door Het Kersjes Fonds, die Babylon Quartet het strijkkwartet beurs heeft toegekend in 2016.

Het Babylon Quartet valt op "door voortreffelijk samenspel en een breed kleurpalet. Het blinkt niet alleen uit in het traditionele repertoire maar ook in hedendaagse muziek. Door nieuwe muziek, het gebruik van nieuwe media en fusie met andere kunstvormen te combineren met het klassieke repertoire weet het kwartet zeer gevarieerd en origineel te programmeren", aldus Het Kersjes Fonds.

Na het winnen van De Grote Kamermuziek Prijs 2015 heeft Babylon Quartet op de meest prestigieuze podia opgetreden in Nederland: Het Concertgebouw, Amsterdam; De Doelen, Rotterdam; TivoliVredenburg, Utrecht; Casa de Musìca, Porto, Joseph Haydn Hall, Vienna; The Arsenal, Vilnius en meer.

11.15 uur Prélude 
In de Prélude (voorprogramma om 11.15 uur) speelt Thomas Krause (piano).

Thomas Krause (6) groeit op in een internationaal gezin in Eindhoven. Sinds hij kan staan heeft Thomas zijn liefde voor de witte en zwarte toetsen ontdekt. Eerst op het keyboard van zijn vader, later op de rode piano in de huiskamer. Sinds hij vier jaar oud is, ontvangt hij piano onderwijs van Daan van Schaik. Thomas heeft in 2019 bij de door Eindhoven News georganiseerde "Eindhoven's Got Talent" de 1ste prijs gewonnen. Als Thomas niet achter de piano zit, schaatst hij graag of knutselt hij met zijn Lego blokjes of de knikkerbaan.

Kanjers in De Leest
Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen.

www.babylonquartet.com

Reacties & Recensies


zo 2 feb 2020 11:15 - 13:00 uur Thermaflexzaal klassieke muziek € 8,50 Excl. € 0,90 ticketkosten (bij filmkaarten zijn GEEN ticketkosten. Worden automatisch verwijderd aan einde bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

cabaret
vr 11 sep 2020 / 20:30 uur Gek van Paarden MK de Manvan meer informatie
cabaret
wo 2 dec 2020 / 20:15 uur Huub Stapel Het Huwelijk (reprise) meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden