Kanjerconcert Christian Sanders (piano)

De Kanjerconcerten in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan. Het Bresler Quartet heeft het optreden, wegens gezondheidsproblemen, helaas moeten annuleren. Gelukkig hebben we een uitstekende vervanger gevonden: de Nederlandse pianist Christian Sanders.

In de Prélude (voorprogramma om 11.15 uur) speelt Do Klerx (marimba).

Pianist Christian Sanders is geboren in Groningen. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelorstudie bij de pianodocenten Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten Concert.

Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch, die als docent verbonden is aan het conservatorium in Wenen (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien). In 2015 werd hij toegelaten tot het COP (Certificate of Performance Program), een zeer gespecialiseerde studie, die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen. In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma.

Christian volgde masterclasses bij Rian de Waal, Paolo Giacometti, David Kuijken, Bart van Oort, John Glazer, Sheila Page, Vladimit Tropp (Moskou) en Alessio Bax. Hij  nam deel aan een aantal concoursen: tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en prijs voor beste uitvoering van compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord). Verdere concoursen waren o.a.: San Nicola di Bari (Italië) finalist; Musikalisches Feuerwerk Baden Württemberg (Duitsland) Grand Prix; Stars Of Tenerife (Spanje) Grand Prix; Bursa Competition (Turkije) 1ste Prijs. In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert. 

Momenteel woont hij weer in Nederland, waar hij zijn carrière als concertpianist opbouwt en pianolessen geeft.

Het muziekprogramma:
F. Schubert - Impromptus D935 nr. 1, 2 & 3
-pauze-
F. Schubert - Sonate D959

Kanjers in De Leest
Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen.

Reacties & Recensies


zo 14 apr 2019 11:15 - 13:00 uur Thermaflexzaal klassieke muziek € 7,70 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

uit de regio
zo 30 jun 2019 / 15:00 uur Move Your Feet ! Double You Dance Waalwijk meer informatie
show
di 2 jul 2019 / 20:15 uur Formule 1 Show Olav Mol en Jack Plooij meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden