Kanjerconcert Naruhiko Kawaguchi (piano)

Naruhiko Kawaguchi werd geboren in Morioka en groeide op in Yokohama, Japan. De jonge pianist behaalde aan de Tokyo University of the Arts een Bachelor in Musicology en een masterdiploma in oude muziek. Daarop volgde een masterdiploma in oude muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 met ‘cum laude’ afstudeerde. Naruhiko Kawaguchi studeerde fortepiano bij Richard Egarr, Christine Schornsheim en Kikuko Ogura, clavichord bij Menno van Delft.

Naruhiko won verschillende internationale concoursen en kreeg prijzen en onderscheidingen overal ter wereld: zoals 1st International Chopin Competition on Period Instruments, International Competition Musica Antiqua Bruges 2016, 1st Rome Fortepiano International Competition (Premio Muzio Clementi), Stanley Hoogland Square Piano Award 2016. Hij trad met fortepiano-recitals o.a. op in Maggio Musicale Fiorentino, Festival Monteverdi (Cremona) en tijdens de prestigieuze Goldberg Festival Gdańsk Wunderkammer in Trieste.

Naruhiko speelde solo met het Orkest van de Achttiende Eeuw e.a. Ook is hij actief in ensemblespel met zangers en verschillende instrumentalisten. In 2016 zorgde hij voor de uitvoering muziekwerk van Poulenc met Saxton Rose (fagot) en Nicholas Daniel (hobo) in de VS. Zijn eerste solo-opname door JL Dussek werd uitgebracht door Brilliant Classics in 2015. Zijn tweede solo-cd met werken van F. Schubert werd uitgegeven door Fuga Libera in 2017. Daarop volgde Bartok's ‘Sonate voor twee piano's en slagwerk’ met Tomohiro Ando (Koninklijk Concertgebouw Orkest) en Jan Roel Hamersma (het Gelders Orkest). De opname is uitgebracht onder eigen label, MUSIS in 2018.

Kanjers in De Leest
Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen. De serie vervolgt met het Bresler Quartet op zondag 14 april.

Reacties & Recensies


zo 10 feb 2019 11:30 uur Thermaflexzaal klassieke muziek € 7,70 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

uit de regio
zo 30 jun 2019 / 15:00 uur Move Your Feet ! Double You Dance Waalwijk meer informatie
show
di 2 jul 2019 / 20:15 uur Formule 1 Show Olav Mol en Jack Plooij meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden