Kanjerconcert Pianoduo Liza Bochkareva en Hristo Petrov

Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen. Op zondag 19 november concerteert pianoduo Liza Bockkareva & Hristo Petrov.

Liza Bochkareva is 26 jaren jong en begon haar piano-opleiding aan de Muziekacademie in Cetinje in Montenegro. Tijdens haar studie trad ze op in de belangrijkste concertzalen van Montenegro en Kroatië. Ze volgde diverse masterclasses in Montenegro, Slovenië, Servië, Nederland en Groot-Brittannië. Zij won eerste en tweede prijzen tijdens Nationale en Internationale piano competities. Zij volgde het Master of Music programma aan het HKU Utrechts Conservatorium onder leiding van Martijn van den Hoek. Eerste winnaar Liszt Concours en Liszt kenner! Zij behaalde cum laude haar master. 

Hristo Petrov is in 1988 geboren in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Petrov aangenomen op de middelbare muziekschool in Pleven. Hij gaf regelmatig concerten op de school in zijn woonplaats. Zo voerde hij het tweede pianoconcert van Saint-Saëns uit met het Filharmonisch orkest van Pleven. Petrov studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en slaagde in juni 2013 cum laude aan het Utrechts Conservatorium bij Klara Wurtz. Verder volgde hij masterclasses bij o.a  Jan Wijn en Arcadi Volodos en won hij vele prijzen bij nationale en internationale concoursen. Naast klassieke muziek speelt Petrov ook af en toe jazz. Hij won ook prijzen tijdens concoursen voor zang en poëzie.

Muziekprogramma

J. Brahms: 16 Walsen op.39

F. Schubert: Fantasie in f klein op. 103/D940

Pauze

A. Dvořák: Slavische dansen
- op.72 no.1 in B groot
- op.72 no.2 in e klein

J. Brahms: Hongaarse dansen    
- no.1 in g klein - Allegro molto
- no.2 in d klein - Allegro non assai
- no.4 in f klein - Poco sostenuto

F. Liszt: Hongaarse rhapsodie no.2

SERIEVOORSTELLING: Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie KANJERS - JONG TALENT IN DE LEEST. Dat zijn drie klassieke concerten door jonge, talentvolle musici voor één aantrekkelijke prijs, namelijk € 18,- p.p. (i.p.v. € 22,50) Bekijk de serie >>

inclusief koffie/thee

Reacties & Recensies


zo 19 nov 2017 11:30 uur Thermaflexzaal klassieke muziek € 8,35 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

toneel
di 16 okt 2018 / 20:15 uur Judas Naar de bestseller van Astrid Holleeder meer informatie
muziek
wo 17 okt 2018 / 20:30 uur Simon & Garfunkel Acoustic Sounds of Silence meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden