drs. Down! Ivo Niehe's debuut als toneelschrijver

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?

Voor de ‘TV Show’ sprak Ivo Niehe met de Spaanse Pablo Pineda Ferrer, waarschijnlijk de enige ‘down’ met een universitaire graad. De ontmoeting zette Niehe aan tot het schrijven van een theaterstuk met een universele boodschap: kijk naar de mogelijkheden van een ‘down’, in plaats van naar de handicap. De hoofdrollen worden gespeeld door de ‘downs’ Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt.

De voorstelling is een combinatie van video, live muziek, dance en acteurs ‘on stage’ in een verrassende vormgeving. Voor de uitvoering heeft hij Ivo Niehe omringd met de besten in het vak: regisseur Carline Brouwer (‘Hair’, ’de Bodyguard’, alle producties van Stage in Europa), video-regisseur Joost van Ginkel (4-voudig Gouden Kalf winnaar), muziek Piet Souer (schreef talloze hits, o.a. voor Ramses en Liesbeth) en met dansers van Lucia Marthas.

AD / Brabants Dagblad
"Drs. Down! geeft ontroerende les" 
"uiterst aanstekelijke voorstelling"
"verrassend mooie voorstelling"

Script: Ivo Niehe ∙ script editor: Dick van den Heuvel ∙ regie: Haye van der Heyden ∙ muziek: Piet Souer ∙ spel: Hugo Haenen, Anne-Mieke Ruyten, Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt, Gijs Stallinga, Sanne van Veen ∙ videoregie: Joost van Ginkel ∙ m.m.v. dansers van Lucia Marthas

http://drsdown.nl

inclusief pauzedrankje

foto: Roy Beusker

Reacties & Recensies


za 14 okt 2017 20:15 - 22:05 uur Rabozaal muziektheater € 30,35 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

opera
di 19 mrt 2019 / 20:15 uur De Barbier van Sevilla Staatsopera van Tatarstan meer informatie
jeugd en familie
vr 22 mrt 2019 / 19:30 uur Alone@Home (voor iedereen van 8 tot 108 jaar) Joep Onderdelinden, Eddy B. Wahr, Merel Pauw e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden