Een heilige avond Peter Bolhuis & Yvonne van den Hurk

Kafkaësk stuk over de belangen van de staat versus het recht op privacy.

Het is kerstavond. Een hoogleraar politieke filosofie wordt door de politie verhoord op het bureau. Haar ondervrager is ervan overtuigd dat zij met haar ex-man om middernacht een bomaanslag heeft beraamd. Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. De Duitse bestsellerauteur en filosoof Daniel Kehlmann zet in zijn kafkaëske stuk ‘Een Heilige Avond’ de belangen van de staat tegenover het recht op privacy van het individu.


Uit de Duitse pers:

“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

“In geniaal proza zet Kehlmann een kafkaësk stuk over de controlestaat neer.” - Kronen Zeitung


tekst: Daniel Kehlmann | regie: Ursul de Geer | spel: Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk | fotografie: Piek, Anne van Zantwijk


Nagesprek bij ‘Een Heilige Avond’: Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Kleijngeld zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: na de voorstelling (tijd nog onbekend). Reserveren is gewenst.

www.theaterbureaudemannen.nl

Reacties & Recensies


vr 6 dec 2019 20:30 - 22:00 uur Thermaflexzaal toneel € 22,50 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?
Extra's

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

muziektheater
do 24 okt 2019 / 20:30 uur Senang TG Goed Gezelschap meer informatie
uit de regio
do 7 nov 2019 / 20:15 uur Bleeke Bet Toneelvereniging OOG meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden