Dansen met de vijand Truus te Selle, Valéry van Gorp, Lykele Muus

“Een indrukwekkend docudrama.” (de Volkskrant ****)

‘Dansen met de vijand’ werd in 2016 begroet met jubelende recensies. Mooi dus dat de voorstelling dit seizoen opnieuw te zien is. Het aangrijpende stuk is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Tante Roosje’ van Paul Glaser, dat de hele wereld overging en door de Washington Post werd omschreven als “een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht”.

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Glaser op een voor hem nog onbekend familielid: tante Roosje, een Joodse danslerares wier echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Desondanks probeert tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes, waarbij ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. De voorstelling bevat liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser, hits uit de jaren dertig en film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven. 

idee: Janke Dekker | regie en script: Erris van Ginkel | spel: Truus te Selle, Valéry van Gorp en Lykele Muus | muzikale leiding: Maurits Fondse | choreografie: Anouk Poell | decor en kostuums: Joris van Veldhoven

www.jankedekkerproducties.nl

inclusief pauzedrankje

vr 20 apr 2018 20:15 uur Rabozaal muziektheater € 26,85 all-in prijs ?
Extra's

Wellicht ook interessant voor u

bijzonder
wo 25 okt 2017 / 20:30 uur Bram van der Vlugt & Co Met Andere Oogen meer informatie
musical
do 26 okt 2017 / 20:15 uur Liesbeth List de Musical Renée van Wegberg e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden