Dansen met de vijand Wat doe je om te overleven?

“Een prachtig historische voorstelling. (…) Een echte aanrader.” (Musicaljournaal)

Wat is goed? Wat is fout? In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het gruwelijke verhaal van zijn ‘Tante Roosje’, die Auschwitz overleefde door te dansen met de vijand. Goed of fout krijgt voor altijd een nieuwe dimensie: een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht. De voorstelling werd in april 2016 bedolven onder jubelende recensies van zowel de vakpers als het publiek.

De voorstelling bevat liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser, hits uit de jaren dertig en flm- en fotobeelden. “Een indrukwekkend docudrama.” ★★★★ de Volkskrant

idee: Janke Dekker ∙ regie en script: Erris van Ginkel ∙ spel: Truus te Selle, Valéry van Gorp en Lykele Muus

inclusief pauzedrankje

www.jankedekkerproducties.nl

Op 21 november vond de opening van de tentoonstelling Dansen met de vijand plaats in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Hoofdrolspeelster in de musical Valéry van Gorp en pianist Arthur Postma traden hierbij op met twee nummers uit de gelijknamige musical die ook in De Leest staat. Zij zongen en speelden 'Kapolied' en 'Denk niet aan morgen, maar dans'. Het eerste lied schreef Roosje Glaser toen zij in het experimentenblok zat in Concentratiekamp Auschwitz.Ook de nieuwe hoofdrolspeler van komend seizoen Lykele Muus was aanwezig en bezocht samen met Valéry de tentoonstelling.

 

 

 

Reacties & Recensies


vr 20 apr 2018 20:15 - 21:45 uur Rabozaal musical € 26,85 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

musical
di 30 apr 2019 / 20:15 uur The Bridges of Madison County René van Kooten, Lone van Roosendaal, Annick Boer e.a. meer informatie
musical
do 2 mei 2019 / 20:15 uur Marvellous Tarikh Janssen, Keja Kwestro, Rogier in 't Hout e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden