Agatha (Marguerite Duras) Matzer Theaterproducties met Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers

Agatha is een indringende en melancholische theatervoorstelling over… de liefde. En, een herinnering aan een liefde zo puur, mooi en oprecht dat die nauwelijks te bevatten is.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken - haast op de tast - naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting, delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons.

Agatha is een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Maar wat zijn Hij en Zij dan kwijtgeraakt, en waarom? Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen.

Agatha is de nieuwste voorstelling van MATZER Theaterproducties en geschreven door Marguerite Duras. De talentvolle Liliane Brakema is gastregisseur voor deze productie die gespeeld wordt door Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers.

Zij:
"Gevaarlijker, meer gevreesd, schrikwekkender, angstaanjagender, onbekender, vervloekt, dwaas, onuitstaanbaar, het dichtst bij het onuitstaanbare, het dichtst bij deze liefde."

Hij:
"Ik begrijp het. Ik word gek van het begrijpen." 


De Nederlandse pers over eerdere voorstellingen van Liliane Brakema:

“Ze maakt de kale tekst ijzingwekkend spannend en brengt de voorstelling tot een pijnlijk hoogtepunt in een keiharde, fysieke confrontatie.)” - ★★★★ Dagblad v/h Noorden over Er zal iemand komen- NNT

‘Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.’ - ★★★★★ Trouw over Menuet – NTGent

‘Liefde en onmacht gaan hand in hand’ - ★★★★ NRC Handelsblad over Face to Face

‘Het is ongemeen knap hoe Brakema de spelers manoeuvreert in deze koud-donkere tragedie. Toch weet Brakema met haar spelers de Noorse kilte te doorstralen met warmte. Dat is te danken aan haar regietalent, waarin ze helder vormbesef combineert met een gevoelige regiestijl.’ - ★★★★ Theaterkrant over De Wilde Eend


tekst: Marguerite Duras | regie: Liliane Brakema | composities: Helge Slikker | spel: Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers | fotografie: Eva Roefs

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 19.30 uur. Reserveren is gewenst.

www.matzer.org

Reacties & Recensies


za 11 apr 2020 20:30 uur Thermaflexzaal toneel € 18,50 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?
Extra's

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

toneel
wo 19 feb 2020 / 20:15 uur Tonio Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. meer informatie
komedie
do 20 feb 2020 / 20:15 uur Mijn man begrijpt me niet Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden