De Leest Kidsdag

Theater, film, gratis workshops en meer!

Op zondag 30 oktober is het De Leest Kidsdag! Kom je ook?

Wegens het grote succes van voorgaande edities organiseert De Leest ook dit jaar weer een Kidsdag, op de laatste zondag van de herfstvakantie. Er is een mooi film- en theaterprogramma samengesteld en kinderen kunnen gratis deelnemen aan een workshop. Daarnaast kan er met blokken worden gebouwd en kunnen kinderen zich laten schminken. 

De films die draaien in de Kleine zaal zijn Vogelhuisverhaaltjes en de Minions
Ernst, Bobbie en de rest geven ’s middags maar liefst twee voorstellingen in de Rabozaal. En er is ook klassiek voor kids en volwassenen (vanaf 8 jaar). Het Dutch String Collective speelt in de Kleine zaal muziek van Schubert en vertelt over het leven van deze beroemde grote componist. Na het concert mogen er vragen worden gesteld aan de musici. Een bomvol programma met voor iedereen wat! 

Samenwerking Kunstencentrum Waalwijk en Bibliotheek Waalwijk
Op de Kidsdag zijn er naast de verschillende films en voorstellingen ook workshops te volgen, zoals je eigen vogeltje knutselen na Vogelhuisverhaaltjes. In de foyer staat een pop-up Bibliotheek vol boeken over theatervoorstellingen. Kinderen met een bibliotheekpas kunnen deze meenemen zodat zij meteen een boek kunnen lenen. Ook wordt er tussen 15.00 uur en 16.00 uur interactief voorgelezen, met vooraf een klein spelletje (vanaf 4 jaar). 

Wat is er nog meer te doen? 
Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken, er zijn de hele dag grote legoblokken aanwezig om lekker mee te bouwen, er is een kleurtafel en je kan lekkere snacks bestellen bij de bar. Na elke voorstelling of film is er gratis ranja voor de kids.    

Voorstellingen