Living

Filmclub De Leest 2022 | 2023
di 11 okt ’22 - di 11 apr ’23
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
€ 9,25

Houd je van film? En laat je je graag verrassen door de filmkeuze van onze filmprogrammeur? Dan is Filmclub De Leest wellicht iets voor jou!

Word lid van de filmclub

De titels die vertoond worden zijn uitsluitend voorpremières. Je komt dus nooit voor de verrassing te staan dat je de film al eerder hebt gezien. De films worden geselecteerd in samenwerking met de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Je kunt natuurlijk ook 'gewoon' kaarten voor de films kopen zonder lid te worden.

Dinsdag 13 december: Living

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film ‘Ikiru’ van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als ‘Never Let Me Go’ en ‘The Remains of the Day’) en geregisseerd door Oliver Hermanus (‘Moffie’, ’Skoonheid’). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy ('Love Actually') en Aimee Lou Wood ('Sex Education’).

Living
Regie
Oliver Hermanus
Cast
Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe
Speelduur
102 min
Releasedatum
do 29 dec ’22
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Twee weken voor de film verschijnt op deze pagina meer informatie over de eerstvolgende filmclubfilm.