Michele Secchi & Retatchi Amsterdam

DE VERLEIDERS

Door de bank genomen: tien jaar later
wo 24 mei ’23 20:15

Een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Er was een steen in de vijver gegooid. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. De gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigden. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen.

En wij? Wij zien dat alles duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te doen, energie is onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. ‘Door de bank genomen: Tien jaar later’ werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

www.bostheaterproducties.nl

inclusief (pauze)drankje | geen korting

Inleiding: Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is verplicht.

Credits

script: George van Houts | regie: Leopold Witte | met: Pierre Bokma (Pierre Bokma wisselt zijn rol een enkele keer met Dick van den Toorn), Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel | decorontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | geluidsdecor: Robert van Delft | kostuumontwerp: Dieuweke van Reij
Castwissel: De rol van Peter Blok is overgenomen door Victor Löw.