Bart Grietens

Jakop Ahlbom Company

Unseen
wo 17 mei ’23 20:15

Humorvol en melancholisch liefdesdrama

Het visuele spektakel van Jakop Ahlbom Company werd door De Telegraaf ooit omschreven als fysiek, absurdistisch theater met een vleugje illusionisme. Met het melancholisch liefdesdrama ‘Unseen’ rijgt het gezelschap wederom een pareltje aan de ketting van prachtige voorstellingen als ‘Lebensraum’, ‘Horror’ en ‘Knock-Out’.

We zien een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden en een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. De komst van een stille inbreker, die in lege huizen overnacht, zet hun relatie nog meer onder druk en doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. ‘Unseen’ is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’ en met zijn fysieke, poëtische en humorvolle voorstelling toont Ahlbom opnieuw zijn fascinatie voor ongrijpbare werkelijkheden. “Hij is een meester in het creëren van heerlijke, vaak een tikje surrealistische beelden die de mens in al zijn onvolkomenheid portretteren.” (NRC Handelsblad)

www.jakopahlbom.nl

inclusief (pauze)drankje

Wil je meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 (voor Vrienden gratis). Aanvang: 19:15 uur. 

Credits

regie: Jakop Ahlbom | dramaturgie: Judith Wendel | spel: Silke Hundertmark, Reinier Schimmel en Jakop Ahlbom | decorontwerp en -uitvoering: Marlies Schot en Douwe Hibma | lichtontwerp: Yuri Schreuders | muziek- en geluidsontwerp: Leonard Lucieer | kostuumontwerp: Esmée Thomassen