Past Lives

John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
vr 1 dec ’23 en za 2 dec ’23
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik
€ 7,50 – € 9,25

Het bitterzoete verhaal van een liefde-die-nooit-was: de in Zuid-Korea opgroeiende beste vrienden Nora en Hae Sung verliezen elkaar uit het oog, vinden elkaar en raken elkaar weer kwijt. Tijdens twee dagen in New York vragen ze zich nog één keer af: wat als Nora nooit was verhuisd?

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Recensies

'In haar betoverende debuut balanceert Celine Song knap tussen lotsbestemming en toeval. Een van de mooiste films van het jaar.' - de Volkskrant ★★★★★

'Zelden een liefdesfilm gezien die zo teder en wijs is.' - Trouw ★★★★★

'Een van de mooiste filmfinales van de afgelopen tien jaar.' - VPRO Cinema ★★★★★

'A must-see story of lost loves, childhood crushes and changing identities.' - The Guardian ★★★★★

'Een schone, vermeden liefde.' - NRC ★★★★★ 

Past Lives
Regie
Celine Song
Cast
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Speelduur
106 min
Taal
Engels, Koreaans
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik