Annemieke van der Togt

Sonny Boy

Solo Stories - Tarikh Janssen
wo 17 apr ’24 20:30 - 21:50
  • 17 apr ’24
    20:30 - 21:50
    Kleine Zaal

Magistrale roman van Annejet van der Zijl voor het eerst op de planken

Toen Waldy veertien was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij vervolgens heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als dertiger hoopt hij nu een basis te vinden in de verhalen over zijn Nederlandse en Surinaamse ouders. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

De makers van de succesproducties ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’ brengen deze keer de magistrale roman ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl uit 2004 op de planken. De monoloog wordt gebracht door Tarikh Janssen, die Rika en Waldemar Nods door de ogen van hun zoon tot leven laat komen. De zoon die ze nooit zagen opgroeien en niet konden beschermen. We zien Waldy, die aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag – de leeftijd waarop zijn vader overleed – poogt om de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Dat zijn er niet veel en ze moeten van ver komen.

www.solostories.nl

geen andere kortingen

Boek Sonny Boy

Sinds 2004 zijn ruim 600.000 exemplaren van ‘Sonny Boy’ verkocht in Nederland. Het boek werd in 2011 verfilmd door regisseuse Maria Peters en is vanaf november 2023 de titel in de campagne ‘Nederland Leest’.

Biebkorting:

Leden van de bibliotheek ontvangen € 2,- korting op vertoon van biebpas.

 

Inleiding:

Wil je meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is verplicht.

Eerste publieksreacties:

"Prachtige voorstelling, indrukwekkend. Karakters van Rika & Waldemar waren voelbaar".

"Heel indrukwekkend. Een prachtige voorstelling. Maakt veel indruk. Een aanrader!"

"Wat ontzettend knap, heel herkenbaar. Compliment!"

"Echt heel knap gedaan! Een prachtig verhaal. Super knap!"

Credits

spel: Tarikh Janssen | regie: Benno Hoogveld | script: Manoushka Zeegelaar Breeveld | muziek: Rik Ronner |decorontwerp: Paul Boereboom | lichtontwerp: Jasper Nijholt | kostuums: Glenn Hewitt | techniek: Martijn Passchier