De scheepsjongens van Bontekoe (9+)

Theatergroep De Jonge Honden
zo 19 mrt ’23 14:30

Spannende, avontuurlijke familievoorstelling, die ook vragen oproept

Theatergroep De Jonge Honden gooide een paar jaar geleden hoge ogen met ‘Oorlogswinter’:  “Trouwe en evenwichtige toneelversie (…) Jan Terlouw kan meer dan tevreden zijn”, concludeerde Theaterkrant. De groep zet nu zijn tanden in het beroemde boek van Johan Fabricius uit 1924, ‘De scheepsjongens van Bontekoe’. Het resultaat is een razend spannende, avontuurlijke familievoorstelling, die je niet alleen op het puntje van je stoel doet belanden, maar ook de vraag oproept wat Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken had.  

Drie vrienden gaan aan boord op het schip De Nieuw Hoorn met bestemming Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Ze vragen zich meer en meer af waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

www.tgdejongehonden.nl

geen korting

Onderdeel van:
TheaterAtelier

TheaterAtelier: Theater workshop | 13.00 - 14.00 uur | vanaf 9 jaar
Ga je mee op een ruig avontuur, met stoere zeebonken en raddraaiers? Een spannende reis over zee, naar een ver land! Wat kom je onderweg tegen? Een storm, een zeemonster, of... Bereik je het verre land wel zonder kleerscheuren?
workshop € 4,- p.p.

Credits

tekst: Wessel de Vries, naar het boek van Johan Fabricius | regie: Jolmer Versteeg | spel: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink, Rosa Weekers, Annabelle Hinam en Miracle van de Ruit