Sander van den Berg

The Songwriter's Club

Sem Jansen & Leif de Leeuw, Stephanie Struijk, Sandra van Nieuwland
wo 7 feb ’24 20:30

Drie singer-songwriters op een avond: een mooie manier om in het theater singer-songwriterstalent te (her)ontdekken!

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Een nieuw platform, een nieuwe plek en nieuwe manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, en dus altijd een unieke voorstelling. 

Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Daarom treden er artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie verrassende avond!


De line-up in De Leest:

Sem Jansen & Leif de Leeuw
Buiten dat Sem en Leif al meer dan tien jaar in de Leif de Leeuw Band spelen, spelen ze ook al jaren als duo. Tijdens de pandemie werd de vraag naar kleinere optredens in een akoestische duo bezetting steeds groter. Tijdens deze shows ontwikkelden ze een eigen duo sound met invloeden uit Americana, country en folk muziek. De reacties waren zo goed dat Sem en Leif besloten om een album op te nemen. Ze besloten om alles zelf te doen en hebben de opnames in de woonkamer van Sem gedaan. Dit heeft geresulteerd in een avontuurlijk, spannend en dynamisch album. De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en een greep uit hun favoriete songs of all time. Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt bij deze shows gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel. Ze nemen hun mooiste vintage instrumenten mee om de muziek zo puur en mooi mogelijk te brengen.

Stephanie Struijk
Stephanie Struijk reist al meer dan 15  jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann - toen ze nog Engelstalig zong - en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam. Haar liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens. 

Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland schrijft Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Vijf albums en een Edison verder besluit Sandra om ook eens zonder haar band op pad te gaan. Dit voorjaar is ze onderdeel van de Songwritersclub en speelt ze solo haar mooiste liedjes in nieuwe bewerkingen. 

www.songwritersclub.nl