De Notenkraker

Ballet van Staatsopera Bulgarije Stara Zagora
za 9 dec ’23 19:30

Magisch sprookje als ultiem kerstballet

Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘De Notenkraker’. De wereldberoemde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg – in de kerstweek van 1892 – uit tot een klassieker. De klanken inspireerden choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’.

Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een zogenoemde notenkraker, die ’s nachts in haar droom verandert in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar een wonderbaarlijke sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk. Deze avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong en oud. Het Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora staat bekend om haar prachtige vertolking van klassieke balletten.

www.dgtheater.nl

inclusief (pauze)drankje

Inleiding:

Wil je meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding. Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is verplicht.

Credits

muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov