Natasa Radosavljevic & Lonneke van der Palen

Jelena Kostić

Losers
do 2 nov ’23 20:30

Dansvoorstelling en -documentaire, over de vele gezichten van een loser

We voelen ons allemaal weleens een loser. Wanneer we achter het net vissen, wanneer het gras groener blijkt bij de buren, of wanneer we vlak voor de finishlijn ingehaald worden. Het zijn momenten waarop we door de grond kunnen gaan, maar waarop we later – hopelijk – met een glimlach terug kunnen blikken. 

In Losers onderzoekt choreograaf Jelena Kostić verschillende aspecten van het ‘loserschap’: schaamte, (zelf)medelijden, verdriet, en de noodzaak om onze slechtere momenten te relativeren en te transformeren. Met humor als wapen creëert Jelena een dansvoorstelling die het gevoel van verliezen in een veelzijdige theatrale bewegingstaal vangt. 

Documentairefilm

Tegelijkertijd met Losers gaat ook de documentaire Behind The Dance van Nikola Kostić, Jelena's broer, in première. Hij volgde met zijn camera het maakproces van de Kostić-voorstelling Blind Spot - Rotterdam en legde de tegenslagen en overwinningen bij het maken van deze uitdagende locatievoorstelling vast. 

www.jelenakostic.com

Voorprogramma door dansleerlingen Kunstencentrum Waalwijk

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Tilburg, Fonds21 en BNG Cultuurfonds

Over Jelena Kostić

Stichting Kostić is een klein dansgezelschap uit Tilburg, opgericht in 2009. Artistiek leider en choreograaf Jelena Kostić (Belgrado, 1976) begon haar carrière onder de vleugels van DansBrabant en staat sinds enige jaren op eigen benen. In de periode 2021-2024 wordt het gezelschap meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Tilburg.

 

Credits

choreografie , concept & artistieke leiding: Jelena Kostić | dramaturgie, concept en tekst: Lou Cope | dans: Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Blazej Jasinski & Oliver Wagstaff | artistiek adviseur en repetitor: Judit Ruiz Onandi | componist: Eveline van den Broek | lichtontwerp: Jimmy Niessen