Filmspecial: Het Atelier | Met Q&A Freek en Hella de Jonge

Portret van Hella de Jonge
do 11 mei ’23 19:45 - 21:45

Een portret van Hella de Jonge door Freek de Jonge, inclusief Q&A na afloop

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.
Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Inclusief voorfilm van Silvester Zwaneveld (ca. 10 minuten)

geen korting

Filmspecial: Het Atelier | Met Q&A Freek en Hella de Jonge
Regie
Freek de Jonge
Speelduur
80 min

Film gaat eind maart in première bij festival Movies That Matter