Harmen van Straaten, Uitgeverij Leopold

Hé, wie zit er op de wc? (2+)

Alexander Brouwer
zo 26 feb ’23 11:00 - 11:40

Gebaseerd op de supergrappige prentenboeken van Harmen van Straaten

De prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten behoren tot de favoriete voorleesliteratuur van peuters en kleuters. In deze supergrappige boeken neemt een jongetje je mee in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Herkenbaarheid alom dus. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een voorstelling vol verrassingen en humor.

Schaap en Neushoorn spelen tikkertje, Nijlpaard glijdt van de trapleuning en landt precies op tijd in bad voor het ‘Spetterde-Spat-gevecht’ van Haas, terwijl Leeuw en Krokodil verstoppertje spelen. En dat terwijl het jongetje juist wil slapen, maar ja: wie zit er toch de hele tijd op de wc? Retteketet! Op naar het theater!

www.vanaf2.nl

geen korting

Credits

script en regie: Olaf van de Ven, naar de boeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ van Harmen van Straaten | (poppen)spel: Alexander Brouwer | decor: Einstein Design | poppen: beeldmakerij Laros & de Jong | coach poppenspel: Duda Paiva