Piek

Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset
do 26 jan ’23 20:15 - 22:15
  • 26 jan ’23
    20:15 - 22:15
    Rabozaal
    Geweest

Welkom in een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en spindoctors

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM een theaterstuk van Lot Vekemans.

www.toptheater.nl

inclusief (pauze)drankje

Wilt u meer weten over deze voorstelling? Bezoek dan de inleiding.

Toegang: € 1,50 p.p. (voor Vrienden gratis) | Aanvang: 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Reserveren is verplicht.

Meer over de inleiding:

De inleiding van MOMENTUM zal worden gegeven door Marijn Claes en gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider
Marijn Claes, één van de vijf acteurs in MOMENTUM, komt oorspronkelijk uit Vlaanderen. Hij speelde in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool bij Het Nationale Theater in Solness. Daarna speelde hij in onder meer Rise of The Blue City en The Three Sisters en ontwikkelde hij zich tot theatermaker. Op televisie was hij te zien in Als de dijken breken en in Goede tijden, slechte tijden. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe Vlaamse film De Buurtpolitie.

Credits

tekst: Lot Vekemans | regie: Maaike van Langen | spel: Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren