Kanjers in De Leest - Fiachra de hOra (viool)

Koffieconcert
zo 6 nov ’22 - zo 21 mei ’23

Kanjers in De Leest zijn klassieke koffieconcerten met jonge, talentvolle musici die aan het begin van een vaak veelbelovende carrière staan.

Tijdens deze concerten krijgen jonge, talentvolle musici, die aan het begin van hun carrière staan, de kans podiumervaring op te doen. Onze vaste presentator Bart de Graaf zorgt voor een kennismaking met ‘de mens achter de musicus’. Elk seizoen wordt door het publiek een winnaar gekozen, die een door de sponsors beschikbaar geldbedrag in ontvangst mag nemen.

Zo 5 feb: Fiachra de hOra (viool) en piano (naam pianist nog niet bekend)
Fiachra de hOra is afkomstig uit Ierland en studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa en Nobuko Imai.

inclusief koffie/thee

Hieronder meer informatie per concert

Zo 6 nov: Het Peter Trio

Het Peter Trio bestaat uit Marta Pedreira (klarinet), Ines Lopez (cello) & Katie Yao Morgan (piano). Het trio speelt muziek van Ludwig van Beethoven, Anton Eberl, Paul Juon, Alexander von Zemlinsky & Vincent D’Indy.

Het Peter Trio werd opgericht in september 2019 aan het Conservatorium van Amsterdam en wordt gecoacht door professionals op het gebied van kamermuziek zoals Frank van de Laar, Michel Dispa, Harmen de Boer en Frank Peters.

Zo 5 feb: Fiachra de hOra (viool) en piano (naam pianist nog niet bekend)

Fiachra de hOra is afkomstig uit Ierland en studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa en Nobuko Imai.

 

Zo 21 mei: Nina Spinosi (zang) en Odée Mertzweiller (gitaar)

Odée Mertzweiller en Nina Spinosi ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan het Amsterdams Conservatorium. Geïnspireerd door hun klassieke opleiding en hun brede interesse in - en voorliefde voor andere soorten kunst is het duo voortdurend op zoek naar vernieuwing van de muzikale uitvoeringspraktijk. Met als doel het creëren van een pittoresk en origineel gitaar- en stemprogramma herscheppen Odée en Nina daartoe ook de muziek van anderen met hun persoonlijke arrangementen. Het duo speelt muziek van Bach, Vivaldi, Bellini, Manjon, Villa-Lobos en Obradors, gedeeltelijk ook door henzelf bewerkt.