Theaterweekend 2019

THEATER VOOR EEN TIENTJE!

Op 25, 26 en 27 januari 2019 vindt de 4e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 80 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – ook weer mee! Tijdens dit weekend kunt u in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Ga zitten en laat u verrassen door muziek, circus, jeugdtheater en cabaret. Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Houd deze pagina in de gaten voor meer nieuws over de randactiviteiten.

PROGRAMMA

vrijdag 25 januari

20.15 uur SUPERTRAP - LIVE IN PARIS | Kaarten kopen à € 10,- >>
De Nederlandse band Supertrap brengt de prachtige muziek van – je raadt het al – Supertramp met groot muzikaal vakmanschap, Britse humor en respect voor het origineel op de planken. Hits als ‘School’, ‘Dreamer’, ‘Fool’s Overture’ en de gehele ‘Live in Paris’-show komen voorbij.
Na afloop is er een spetterende 70's Afterparty (gratis) in de foyer, met DJ!

20.30 uur FABIAN FRANCISCUS & JOOSEN EN DE JAGER - DUBBELCABARET | Kaarten kopen à € 10,- >>
Fabian Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste ‘viral video’ op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. Volgens Joosen en de Jager gaat de hele wereld een partij heerlijk naar de klote. Alles warmt op, overstroomt, smelt, vervuilt en lijkt hartstikke dood te gaan. Tenminste dat zeggen ze…
Na afloop is er een spetterende 70's Afterparty (gratis) in de foyer, met DJ!

Gratis 70's Afterparty!  
Na afloop van deze voorstellingen  is er een spetterende 70's Afterparty in de foyer, met DJ! Deze afterparty is gratis voor bezoekers van de voorstellingen.


zaterdag 26 januari

10.00 tot 11.00 uur YOGACONCERT MET LIVE GITAARMUZIEK | Kaarten kopen à € 10,- >>
Terwijl u in een ‘downward facing dog’ rustig in- en uitademt, hoort u heerlijke gitaarmuziek. Een unieke beleving van yoga en live muziek. Yogahoudingen, muziekklanken en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere yogaconcert. Een ideale start van deze theaterweekend zaterdag! En natuurlijk onder begeleiding van een professionele yogadocente en muzikant. Neem zelf uw yogamatje mee en draag soepel zittende, warme kleding. Aansluitend staat er thee met iets lekkers klaar.

13.30 en 16.00 uur SPROOKJESSPROKKELAAR DE MUSICAL (6+) | Kaarten kopen à € 10,- >>
Efteling presenteert een nieuwe, spannende familiemusical, gebaseerd op het succesvolle boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. Ze vertellen over de twaalfjarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden.

Pannenkoekenfestijn bij Sprookjessprokkelaar de Musical
Voorafgaand aan de eerste voorstelling van Sprookjessprokkelaar (vanaf 12.00 uur) en na afloop van de tweede voorstelling (vanaf 17.00 uur) kunnen bezoekers aanmelden voor een heerlijk pannenkoekenfestijn. De kosten voor de pannenkoeken zijn € 6,- voor kinderen t/m 12 jaar (1 pannenkoek met zoete strooisels) en € 8,- voor volwassenen (1 pannenkoek met keuze uit 2 ingrediënten). Drankjes zijn niet inbegrepen.Bestel onder 'extra's' een kaartje voor het pannenkoekenfestijn. 

Magische Theaterrondleiding voor kids (vanaf 7 jaar)
De rondleiding is gratis, maar het is verstandig om te reserveren! (vol is vol) >>
Als het buiten lekker donker is starten de magische rondleidingen in De Leest voor jeugdige theaterliefhebbers vanaf 7 jaar. Tijdens de rondleiding kom je van alles te weten over de magie van het theater en na afloop ben je hopelijk een stuk (theater)wijzer geworden. Bovendien kom je op plaatsen in De Leest waar je normaal gesproken nooit mag komen. Schrijf je snel in, want het aantal plekken is beperkt!
Let op! De theaterrondleiding is alléén voor kinderen. Tijdens de rondleiding is er begeleiding door volwassenen. Er zijn diverse rondleidingen. Per rondleiding maximaal 10 kinderen. Duur +/- 3 kwartier.

20.30 uur TALL TALES ACROBATICS - LANGS (8+) | Kaarten kopen à € 10,- >>
We behoren in Nederland tot zowel de meest gelukkige als meest eenzame mensen ter wereld. Dit gegeven nam Tall Tales Acrobatics als uitgangspunt voor de familievoorstelling ‘Langs’. Met klassieke circusdisciplines als luchtacrobatiek, goochelen en jongleren verbeeldt het jonge Nederlandse acrobatenduo hoe twee eenzame zielen proberen koste wat het kost de liefde te vinden. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze de muur om zichzelf en de ander af te breken.

zondag 27 januari

Tussen 11.00 en 13.00 uur BACKSTAGETOUR MET KLEEDKAMEROPTREDENS
De rondleiding is gratis, maar het is verstandig om te reserveren! (vol is vol) >>
Vorige jaren een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest, met in elke kleedkamer een verrassend optreden! Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseren we dit keer op zondagochtend unieke rondleidingen door het theater. We laten u kennismaken met het dynamische, dagelijkse leven in het theater. Neem een kijkje in de kleedkamers, laad- en losruimte en op het podium. Speciaal ter gelegenheid van het theaterweekend zullen er tijdens de rondleiding diverse korte verrassende kleedkameroptredens plaatsvinden! Duur: +/- 1 uur

13.30 – 14.30 uur Dansen voor senioren in de bovenfoyer van Theater De Leest (uitzicht op het Vredesplein) Kaarten kopen à € 5,- >>
Heerlijk dansen in de bovenfoyer van De Leest samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van een dansdocent van het Kunstencentrum Waalwijk. Na afloop is er voor de deelnemers koffie met een stuk appeltaart (bij de prijs inbegrepen).


14.30 uur DE RATTENVANGER (6+) - IDA VAN DRIL | Kaarten kopen à € 10,- >>
Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig.

15.00 uur THE BENTLEYS - TO LIVERPOOL AND BACK | Kaarten kopen à € 10,- >>
De bevlogen muzikanten van The Bentleys nemen je mee op de spannende reis die de rock-‘n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug. Vol passie creëren ze de sound, sfeer en swing van de fifties en sixties. Ze zingen en spelen rhythm-and-blues van Ray Charles, rock-‘n- roll van Jerry Lee Lewis, beatmuziek van The Beatles, rock van de Rolling Stones, maar ook de Amerikaanse antwoorden daarop, zoals The Monkees en Creedence Clearwater Revival.


VORIGE EDITIE VAN HET THEATERWEEKEND
Vorig jaar bezochten meer dan 1500 bezoekers het Nationale Theaterweekend in De Leest. Bezoekers zagen optredens van
- Enge Buren met een swingende afterparty met feestband That´s Live!; 
- de backstagetours met kleedkameroptredens, 
- Selamat Makan inclusief Indonesisch buffet met live muziek van Djamila Santi
- Braboneger Steven Brunswijk, bekend van het tv-programma ‘De Braboneger Verkaast’
- Percossa, met vooraf een workshop percussie op huis-, tuin- en keukenspullen
- de familievoorstelling Comeback van Beumer & Drost