Nationaal Theaterweekend 26-28 januari 2018 - Let's meet!

Meer dan 1600 bezoekers kwamen in januari 2017 af op Nationale Theaterweekend in De Leest. Natuurlijk krijgt dit weekend in 2018 een vervolg en wel in het laatste weekend van januari. U kunt dat weekend kiezen uit maar liefst 5 voorstellingen, waarvan er 4 voor een tientje worden aangeboden (alleen de voorstelling Selamat Makan, met Indisch buffet, heeft een afwijkende prijs). En ook zullen de backstagetours met leuke kleedkameroptredens een vervolg krijgen. Mis dit weekend niet!

PROGRAMMA

Vrijdag 26 januari

20:15 uur Enge Buren - Vreemde Vogels - kaarten à € 10,- te koop via de link
Wat Enge Buren precies doet, is lastig te zeggen. Is het muziek, cabaret, theater of absurdisme? Alles tegelijk! In hun zevende show gaat het drietal op zoek naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz en het dagelijks leven. Het levert een opzienbarende mix op van muzikale acrobatiek en theatrale hoogstandjes, dwaze dansjes en maffe acts.

Swingende afterparty met feestband That´s Live!
Gratis toegang voor bezoekers Enge Buren

Zaterdag 27 januari

vanaf 11:00 uur Backstagetours met kleedkameroptredens - toegang gratis, wel reserveren via de link
Vorig jaar een groot succes: de rondleiding achter de schermen van De Leest, met in elke kleedkamer een verrassend optreden!

16:00 uur Selamat Makan (incl. Indonesisch buffet!) - Roy en Hedy Grünewald - kaarten à € 35,85 (incl Indisch buffet) zijn te koop via de link
Terwijl Hedy op het podium eten klaarmaakt en de oosterse geuren uit de wadjans hun weg door het theater zoeken, neemt haar broer u mee naar Indië. Hij vertelt over de historie van Indië en over zijn persoonlijke belevenissen. Tot slot wordt u uitgenodigd om aan te schuiven voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd. Selamat Makan!
Met live muziek van Djamila Santi!

20:15 uur Steven Brunswijk - Als ik mezelf kon zijn - kaarten à € 10,- te koop via de link
Als iedereen zonder consequenties en schaamte kon zeggen wat hij of zij wil, zou de wereld er heel anders uit zien. Want regels zijn goed, maar belemmeren ook onze vrijheid, aldus Braboneger Steven Brunswijk, bekend van het tv-programma ‘De Braboneger Verkaast’. In ‘Als ik mezelf kon zijn’ laat hij zijn ware aard zien: recht voor zijn raap en supergrappig.

Zondag 27 januari

13.45 uur workshop percussie door Percossa (max. 100 personen) - gratis! Meer info volgt.

15:00 uur Percossa - BAM! - kaarten à € 10,- te koop via de link
Of het nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of emmers zijn, de mannen van Percossa weten overal muziek uit te halen. Dat laten Eric, René, Janwillem en Freek zien en horen in voorstellingen die aanvoelen als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Hun nieuwe show ‘BAM!’ zit vol hoogtepunten uit eerdere shows en compleet nieuwe nummers. Ook leuk voor de jongere bezoekers vanaf 7 jaar!

15:15 uur Beumer & Drost - Comeback (8+) - kaarten à € 10,- te koop via de link
In hun zinderende familievoorstelling Comeback brengen Beumer & Drost opnieuw een ode aan de fantasie. Comeback gaat over tv-programma’s waarin intimiteiten en vernederingen schaamteloos geopenbaard worden. Alles voor de kijkcijfers.

Artikel in Waalwijk Nieuws over de editie in 2017