Service

Klik hier voor meer informatie over onze Corona-maatregelen

AANVANGSTIJDEN VOORSTELLINGEN EN FILMS

De aanvangstijd van de voorstelling staat vermeld op uw (e-)ticket. Het theater is geopend vanaf een uur voor aanvang. Wij ontvangen u dan graag in de beneden- of bovenfoyer of in de brasserie.

TE LAAT
LET OP! Vanwege de Corona-maatregelen worden laatkomers niet toegelaten in de zaal. Houd u aan het tijdslot dat is vermeld op uw ticket.
Te laat komen is voor artiest(en) en andere bezoekers zeer storend. Zodra de zaallichten uitgaan, is de zaal alleen onder begeleiding van een medewerker van De Leest toegankelijk. Mocht u te laat in het theater arriveren, dan wordt een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden, wanneer het de artiest(en) en het publiek zo min mogelijk stoort. In sommige gevallen kan dit pas na de pauze zijn. Wanneer de voorstelling geen pauze heeft, kan dat betekenen dat u de zaal in het geheel niet kunt betreden. In dat geval vervalt uw recht op de gereserveerde stoelen.)

VERKEERSDRUKTE
Wanneer u op vrijdagavond of zondagmiddag een voorstelling bezoekt, houd dan rekening met extra drukte in verband met koopavonden en koopzondagen. Klik hier voor koopzondagen in Waalwijk.

TOEGANG
Theater De Leest is vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling geopend. De zalen worden circa een kwartier voor aanvang geopend.
LET OP! Vanwege de Corona-maatregen kan dit anders zijn!

(PAUZE)DRANKJE
LET OP: Vanwege de Coronamaatregelen zijn er geen pauzes tijdens de voorstellingen. U krijgt uw drankje voorafgaand aan voorstelling. U mag het ook meenemen de zaal in.

Bij de meeste voorstellingen in de Rabozaal (grote zaal) is een consumptie in de pauze inbegrepen (koffie, thee, fris, wijn of pils). Wilt u iets anders drinken, dan betaalt u het verschil bij. Op uw (e-)ticket staat aangegeven of u recht heeft op een pauzedrankje. Voor een pauzedrankje geldt dat dit alleen geldig is op de middag/avond van de betreffende voorstelling.
Let op! Bij de meeste voorstellingen in de Thermaflexzaal (kleine zaal) is geen consumptie in de prijs inbegrepen!

BEWAAKTE EN ONBEWAAKTE GARDEROBE
LET OP! Vanwege de Corona-maatregelen is de garderobe gesloten. U kunt uw jas meenemen in de zaal.

Het is op last van de brandweer niet toegestaan uw jas mee te nemen in de zaal. Theater De Leest heeft bij theatervoorstellingen een gratis bewaakte en onbewaakte garderobe. Deze bevinden zich achterin de foyer, rechts van de grote trap.

VOORZIENINGEN MINDERVALIDEN
LET OP! Vanwege de Corona-maatregelen zijn er minder rolstoelplekken beschikbaar
Theater De Leest is goed toegankelijk voor mindervaliden en slechthorenden. De grote Rabozaal beschikt over 6 speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers, de kleine Thermaflexzaal over 4. Om gebruik te maken van deze plaatsen, dient u de theaterkassa daarvan op de hoogte te stellen. Theater De Leest beschikt ook over een lift, twee invalidentoiletten en invalideparkeerplaatsen nabij de hoofdingang.
Voor slechthorenden (met of zonder gehoorapparaat) zijn er speciale gehoorsetjes aanwezig voor in de Rabozaal. Deze setjes worden gratis beschikbaar gesteld. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.

OPENINGSTIJDEN
Theaterkassa: 0416-331751
De balie is op werkdagen alleen telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.00 uur.
Kaarten bestellen is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk via deze website.
E-mail theaterkassa (niet voor bestellingen): theaterkassa@deleest.nl
E-mail kantoor: info@deleest.nl

SERVICE EN HUISREGELS VOOR EEN OPTIMALE AVOND VOOR IEDEREEN
- Het is niet toegstaan in de zalen beeld- of geluidsopnames te maken,
- Uw mobiele telefoon dient te worden uitgeschakeld om overlast en geluidsstoringen te voorkomen,
- Theater De Leest beschikt over een onbewaakte en bewaakte garderobe. Beide zijn gratis. (vanwege Coronamaatregelen tijdelijk niet geopend)
  Jassen mogen op last van de brandweer niet de zaal in worden genomen! (vanwege Coronamaatregelen tijdelijk wel toegestaan)
- Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor kinderen (niet toegestaan op het balkon). U vindt deze bij de garderobe,
- Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel toegewezen,
- Om de voorstelling niet te verstoren is het niet toegestaan om een baby mee in de zaal te nemen,
- Het is bij theatervoorstellingen niet toegestaan om een drankje of eten mee de zaal in te nemen, (vanwege Coronamaatregelen tijdelijk wel toegestaan)
- Bij films mag u wel, in De Leest gekochte, consumpties mee de zaal in nemen,
- Theater De Leest is geheel rookvrij,
- Wanneer er geen pauze is maar een pauzedrankje wel is inbegrepen, kunt u dit na afloop van de voorstelling bestellen. (vanwege Corona geen pauze in de voorstelling, drankje vooarf of na afloop, afhankelijk van het aanvangstijdstip van uw voorstelling)

Theater De Leest is lid van de VSCD (Vereniging Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en volgt de Algemene Bezoekersvoorwaarden. Klik hier om de voorwaarden te downloaden.