Toneelprijzen 2018 uitgereikt in Amsterdam

Zondag 16 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam.

Bruno Vanden Broecke ontving de Louis d’Or voor zijn rol in PARA en Karina Holla de Theo d’Or voor haar rol in ROMP, de prijzen voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke dragende rol.
De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijdragende rol, gingen naar Vanja Rukavina voor zijn rol in The Nation en Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade.
De Mimeprijs ging naar For The Time Being van Schweigman& / Slagwerk Den Haag

Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende productie met PrincessJanne Desmet ontving de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en hetpaleis.

Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs voor hun wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel. De Regieprijs ging naar Guy Weizman voor Salam van Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg. En Cornald Maas ontving de ACT Award voor zijn bijdrage aan het acteursvak en theater in het algemeen.