Theater De Leest opnieuw meest gastvrije theater van het zuiden

Theater De Leest heeft opnieuw de zilveren award gewonnen bij de landelijke ANWB-verkiezing van ‘Meest gastvrije theater van Nederland’, in de categorie ‘kleine gemeenten’. De Leest won als enige theater in Zuid-Nederland een prijs. Dank aan alle bezoekers die op ons hebben gestemd. We zijn heel erg trots en blij met een 8,9 als rapportcijfer!

ANWB-prijs voor derde keer uitgereikt
Om leden te helpen bij hun keuze en theaters in het zonnetje te zetten organiseerde de ANWB voor de derde keer de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’. Na een oproep in de Kampioen, de nieuwsbrief van het Land van ANWB, anwb.nl en social media hebben meer dan 25.000 leden hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. In totaal werden er 40 theaters genomineerd voor de prijs.

Winnaar
De Goudse Schouwburg mag zich net als vorig jaar het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ noemen. Dat maakte Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op 2 oktober, tijdens de feestelijke lancering van het ANWB UIT Magazine bekend. Leden spraken hun waardering uit voor het aanbod van voorstellingen, de bereikbaarheid, de horeca in en om het theater, het prijsniveau, het zitcomfort, het zicht op het podium en de sfeer en uitstraling. 

De winnaars per categorie:

Grote steden (meer dan 200.000 inwoners)
Goud: Zuiderstrandtheater, Den Haag
Zilver: Beatrix Theater, Utrecht
Brons: Nieuwe Luxor, Rotterdam

Grote gemeenten (100.000 tot 200.000 inwoners)
Goud: Zaantheater, Zaandam
Zilver: Flint, Amersfoort
Brons: Stadstheater, Zoetermeer

Middelgrote gemeenten (50.000 tot 100.000 inwoners)
Goud: De Goudse Schouwburg, Gouda
Zilver: AGORA Theater, Lelystad
Brons: Theater de Kampanje, Den Helder

Kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners)
Goud: Parkgebouw Rijssen, Rijssen    
Zilver: Theater De Leest, Waalwijk
Brons: Theater het Kruispunt, Barendrecht