Rob en Emiel Nederlands Kampioen Goochelen (za 25 apr te zien in De Leest)

Op het NK MAGIC dat in mei werd gehouden in Ede was het duo "Rob en Emiel" de overtuigende winnaar! Zij mogen zich de komende 3 jaar regerend Nederlands Kampioen Goochelen noemen en zij zullen Nederland vertegenwoordigen op het aankomende WK Magic van 2021 in Canada.

Het open Nederlands Kampioenschap bood een podium aan zo’n 40 acts van over de hele wereld. Deelnemers kwamen o.a. uit Taiwan, Ierland, Duitsland, Spanje en Zuid-Korea. Vele schitterende acts passeerden de revue. Maar het hoogst aantal punten en de meeste waardering was voor Rob en Emiel.

De jury
De jury bestond uit Victor Mids & Oscar Verpoort (bekend van MINDFUCK), illusionist Sittah Koene, goochelaar Flip Hallema en acteur Ferry Somogyi. Zij beoordeelden performance, techniek, entertainmentwaarde en originaliteit. De jury kende Rob en Emiel tevens een bijzondere oorkonde toe in de categorie "uitvinding". Een (geheim) onderdeel van hun act werd door het winnende duo uitgelegd aan de jury die moest beoordelen of er sprake was van vindingrijkheid, een verrassende en/of originele techniek en of er iets werd gepresenteerd dat wereldwijd nog nooit eerder werd gedaan. Deze oorkonde wordt zelden toegekend maar konden Rob en Emiel toch "in hun zak steken".

Ontvangen onderscheidingen
Rob en Emiel ontvingen de volgende onderscheidingen:
-Grand Prix: Beste act (internationaal) op het concours. (Allround Nederlands Kampioen)
-Nederlands Kampioen Mentalisme 2019
-De Henk Vermeyden Wisseltrofee (beste Nederlandse act op het NK)
-Oorkonde Originele Uitvinding

Rob en Emiel komen naar Theater De Leest!
Op za 25 april is het duo te zien in De Leest met hun theatershow 'Onderweg': een ‘magie-strale’ mix van cabaret, stand-up comedy, vingervlugheid en illusionisme. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link>>

Doelgroep is volwassenen, jeugd vanaf 12 jaar is echter ook welkom.