Nieuw: De Leest Filmclub

Theater De Leest start op dinsdag 24 oktober met een nieuw initiatief voor filmliefhebbers: Filmclub De Leest. Iedere derde dinsdag van de maand is er exclusief een speciaal geselecteerde documentaire of speelfilm te zien die nog niet in première is gegaan. Leden van de filmclub zijn er dus als allereerste bij. 

“In filmhuizen en theaters in de omgeving van Waalwijk lopen filmclubs in de ochtend erg goed”, vertelt directeur Sander Knopper. “Wij hopen dat het hier in Waalwijk ook een succes gaat worden.”

De films worden geselecteerd door Ilona van Heeckeren, die ook werkt voor diverse andere theaters en filmhuizen in het land waaronder De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. De titels van de films worden pas een week voor ze draaien bekend gemaakt bij de leden van de filmclub via e-mail.

De Filmclub gaat op 24 oktober van start met de voorpremière van Loving Vincent, de eerste geheel geschilderde animatiefilm ter wereld. De meer dan 165.000 geschilderde frames zijn geschilderd door zo’n 125 kunstenaars. In de film wordt het verhaal verteld van Vincent van Gogh, helemaal in de stijl zoals de Brabantse kunstenaar schilderde. Een film gemaakt voor het grote doek, dus pak die kans!

De prijs voor een lidmaatschap voor dit seizoen (7 films) is slechts €52,50 euro. De films worden exclusief vertoond voor leden van de Filmclub. Het is dus niet mogelijk om losse kaarten te bestellen. Wel kunt u ten allen tijde instappen tegen de resterende prijs (prijs per film is dan €7,50). Aanvang van de films is altijd 11.00 uur en het ontvangst (met korte inleiding) is vanaf 10.30 uur. Data van Filmclub De Leest op een rijtje: 24/10, 21/11, 12/2, 16/1, 20/2, 20/3 en 17/4.
Loving Vincent is voor niet-leden van Filmclub De Leest ook nog te zien op vr 27 oktober (21.30 uur), zo 29 oktober (16.00 uur) en ma 16 oktober (18.30 uur). Kijk hier voor meer informatie over Filmclub De Leest