Lenette van Dongen wint de belangrijkste Nederlandse cabaretprijs

Lenette van Dongen is de winnaar van de Poelifinario 2019 met haar voorstelling Paradijskleier. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Lenette sleepte de Poelifinario in de wacht in de categorie entertainment. 

Paradijskleier is op do 13 en vr 14 februari te zien in De Leest. Info & kaarten >>

De jury over Paradijskleier:

"We zijn nog geen halve minuut bezig of de hele zaal staat al te dansen. Dat is knap, zeker als je bedenkt dat Lenette van Dongen dan nog geen woord heeft gezegd. Ze kijkt. Ze springt. Ze lacht. Weinig cabaretiers die zo kunnen lezen en schrijven met hun publiek als zij dat kan. Weinig cabaretiers ook die zoveel verschillende generaties aanspreken. Bij Van Dongen komen moeders, dochters en oma’s samen."  Lees het volledige juryrapport hier!

De Neerlands Hoop werd gewonnen door Peter Pannekoek met Later was alles beter (vorig seizoen en afgelopen september te zien in De Leest)

Louise Korthals won de Poelifinario in de categorie engagement met de voorstelling Alles is er (afgelopen seizoen te zien in De Leest)