Jeangu Macrooy (3 april in De Leest) vertegenwoordigt Nederland op Songfestival

Jeangu Macrooy zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hij is door de selectiecommissie van de AVROTROS gekozen als opvolger van Songfestival-winnaar Duncan Laurence.

De 26-jarige zanger, die regelmatig opdook bij De Wereld Draait Door, komt op 3 april naar De Leest voor een concert in zijn Horizon Tour. Koop hier je kaarten!

Macrooy laat op Twitter weten zich zeer vereerd te voelen dat hij Nederland mag vertegenwoordigen. "Het is een droom die uitkomt en het mooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik kunnen niet wachten om jullie trots te maken", aldus de zanger wiens muziek wordt omschreven als soul.

Algemeen directeur van AVROTROS Eric van Stade die deel uitmaakt van de selectiecommissie, zegt dat Macrooy al langer in beeld was bij hen. Hij spreekt van een "sound die zo goed en internationaal onderscheidend is".

Het lied waarmee Macrooy naar het Songfestival afreist wordt naar verwachting in maart gepresenteerd. Songfestivalkenner Cornald Maas, ook lid van de selectiecommissie, omschrijft het lied als "zeer uitgesproken". "Hij kwam dit najaar met een song waar wij zo door overrompeld waren, dat wij dachten: dit moet hem worden voor 2020", aldus Maas op Radio 1.

Eerder deze week werd de naam van zanger Jordan Roy ook genoemd als mogelijke kandidaat. Radio-dj Timur Perlin wist vorige week al te melden dat de naam van de kandidaat met een J begint. [bron Nu.nl]