Henk Poort komt volgend seizoen naar De Leest

Henk Poort liet een verpletterende indruk achter in het afgelopen seizoen van ‘De Beste Zangers’. Tijdens zijn deelname aan het programma werd hem gevraagd wie zijn muzikale helden zijn. Dit gaf hem de inspiratie voor de nieuwe solovoorstelling ‘Henk Poort en de Helden’, waarin hij de mooiste songs uit de opera, musical en het Nederlandse repertoire ten gehore brengt. Wegens groot succes werden er dit seizoen al extra shows aan zijn aan zijn theatertournee toegevoegd. Volgend seizoen, op donderdag 14 januari 2021, is ‘Henk Poort en de Helden’ te zien in Theater De Leest. De kaartverkoop is gestart!

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige tv-programma. Bij ‘De Beste Zangers’ zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe theatersolo.

 Na het succes van zijn vorige voorstelling ‘Ik ben mijn lied’, waarin Henk Poort zich bewees als rasverteller, rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs. In ‘Henk Poort en de Helden’ ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij). Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Welke verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?

‘In Henk Poort en de Helden’ klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Samen vormen ze een sterk persoonlijk verhaal.

De kaartverkoop verloopt uitsluitend via deze website. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link >>